Radio BalkanFox

SPAS ZA PROBAVU I ŽUČ Dr Čubrilo savetuje koktel zdravlja na prazan želudac


Doktor Dejan Čubrilo preporučuje šta treba da pijemo svako jutro za normalno funkcionisanje žuči u organizmu. Kamen u žučnoj kesi javlja se kod svake desete žene i svakog petnaestog muškarca u Srbiji.

Pacijenti se najčešće žale na otežano varenje, pojavu gasova u crevima, poremećaj rada creva (nepravilna stolica), bolove koji su specifični za prisustvo kamena u žuči. Pored redovnih pregleda i zdravog načina života, dr Dejan Čubrilo preporučuje zdravu naviku koja bi mogla da pomogne svima sa poremećenom funkcijom žučne kese.

Naime, svako jutro treba uzimati mešavinu limuna i maslinovog ulja jer ona čisti unutrašnje organe. Ovo posebno savetujem ljudima koji imaju preklopljenu žučnu kesu ili imaju mulj u njoj“, objasnio je dr Čubrilo, profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gostujući na Prvoj.

Prema njegovim rečima, limun sa uljem podiže i nivo kortizola u organizmu, koji je neophodan za buđenje i pripremu za radni dan. To je upravo ono što nam daje energiju. Ističe da se mešavina od jedne kašike limunovog soka i iste količine maslinovog ulja može uzimati i ujutru i uveče.

„Jedino ne savetujem ljudima koji pate od upale želuca da ga uzimaju, jer bi kiselina samo pogoršala njihovo stanje“, kaže dr Čubrilo. U svakom slučaju, pre upotrebe ovog napitka, treba da se konsultujete sa svojim izabranim doktore.


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE