Radio BalkanFox

Usledila hitna reakcija nadležnih organa nakon skandala koji trese estradu!


Drama zbog snimka iz sudnice koji je Jelena Karleuša objavila, a tiče se i Svetlane Cece Ražnatović, presedan je, rekao je juče advokat Dušan Stojanović, a sada se oglasio i sud u kom se između pevačica vodio proces.

Naime, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, Bojana Jokić, oglasila se preko portparola jer je snimak na društvenim mrežama izazvao veliku pažnju, a u kom se Ceca i Jelena vređaju. S obzirom na to da je snimak napravljen krišom, Jokićeva je rekla da se fotografisanje, audio i video snimanje u zgradi suda može obaviti samo uz prethodno pribavljeno pisano odobrenje predsednika suda.

Fotografisanje, audio i video snimanje na ročištima u cilju javnog prikazivanja snimka obavlja se po odobrenju predsednika suda, uz prethodno pribavljenu saglasnost predsednika veća, sudije i pisanog pristanka stranaka i učesnika snimljene radnje, a u skladu sa članom 60 Sudskog poslovnika. Prilikom davanja odobrenja za fotografisanje i snimanje vodi se računa o interesovanju javnosti, interesu postupka, privatnosti i bezbednosti učesnika u postupku. Nakon pribavljenog odobrenja, fotografisanje i snimanje obavlja se pod nadzorom sudije, na način koji obezbeđuje nesmetan tok suđenja i red u sudnici – navela je ona, pa dalje dodala:

U svim drugim slučajevima, strankama i drugim učesnicima u postupku nije dozvoljeno fotografisanje, audio i video snimanje. Takođe, portparol suda daje obaveštenja o radu suda i o pojedinim predmetima koji se vode pred tim sudom, ali da ne može iznositi lično mišljenje o donetim odlukama, o toku postupka ili o tome da li su u nekoj radnji eventualno ostvarena obeležja nekog krivičnog dela ili to nije slučaj – piše u odgovoru potparola Prvog osnovnog suda sudija Bojana Jokić.

U pogledu predmeta ovog suda, obaveštavam vas da je u pitanju postupak koji se vodio po privatnoj krivičnoj tužbi i da je pravnosnažno okončan donošenjem presude kojom je okrivljena oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo uvrede – navedeno je na kraju mejla.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE