Radio BalkanFox

Petar Božović ljubio ruku Žarku Lauševiću nakon premijere filma

Žarko Laušević Petar Božović Radoš Bajić

Žarko Laušević / Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Svako ko je prošle noći prisustvovao premijeri filma Radoša Bajića „Heroji Halijarda“ iz sale beogradske MTS dvorane izašao je dirnut onim čemu je prisustvovao.

Ne može se Žarko Laušević često videti u javnosti, a sinoć se poklonio publici. Znala je ona kako da mu uzvrati, pa je aplauz trajao skoro deset minuta.

Scena koja je naterala suze na oči brojnim ljudima koji su imali to zadovoljstvo da je vide uživo jeste ona kada je Petar Božović na sceni dočekao Lauša. Čvrsto ga je stegao za ruku, a onda u istu i ljubio.

Nismo sigurni ni kojim rečima opisati momenat kada jedan bard našeg glumišta drugom na takav način ukaže poštovanje i ljubav, ali je činjenica da su ovo jedne od najlepših fotografija koje su obeležile bilo koji poklon na kraju neke premijere.

Podsetimo, Žarko već neko vreme ima ozbiljne zdravstvene probleme sa plućima, zbog čega je išao na redovne terapije u KBC Bežanijska kosa.

„Heroji Halijarda“ je prvi film snimljen o akciji pripadnika Ravnogorskog pokreta spasavanja savezničkih pilota 1944. godine, a Bajić je novinarima na crvenom tepihu rekao da je na projektu proveo pet godina mukotrpnog i napornog rada, dodavši da je za njega ova premijera „praznik filma“.

Dušan Kovačević je rekao da su u Americi svakog pljačkaša banke ovenčali filmom, a mi ovde imamo u srpskoj istoriji toliko izuzetno važnih tema koje su ostale skrivene. Sad smo uspeli sa da pokažemo šta su naši preci uradili, koliko su bili hrabri i malo mislili na svoje živote da bi spasli američke i engleske pilote – istakao je Bajić.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE