Radio BalkanFox

Znate li koliko vode treba da pijete? Nije 8 čaša – evo kako se računa i kako da povećate unos

Nutricionistkinja Marija Glušac ističe da je potrebno unositi od 30 do 35ml vode po kilogramu telesne mase.

Tokom letnjeg perioda je sasvim prirodno da nam se usled vrućina traži i više tečnosti, odnosno vode. Međutim, ljudi koji ne vole nešto posebno da se hidriraju, mogu da upadnu u problem, sa dolaskom nižih temperatura.

Kako biste obezbedili dovoljni unos vode, nutricionistkinja Marija Glušac ima nekoliko saveta za vas:

Foto: pexels.com

pijenje vode

– Preporuka je da unosemo od 30 do 35 ml tečnosti, po kilogramu telesne mase – navodi nutricionistkinja i otkriva kako to da postignete, ukoliko niste ljubitelj tečnosti:

1. Prvi savet jeste da držite uvek vodu pored sebe. Kada je držite pored sebe, veća je verovatnoća da ćete je stvarno i popiti.

2. Drugi savet je da dodate aromu svojoj vodi, ako niste ljubitelj čiste vode. To ćete učiniti tako što ćete dodati par kapi limunovog soka, narandže, grejpa ili listića nane.

3. Treći savet jeste da skinete aplikacije koje podsećaju ili da vodite dnevnik i obeležavate koliko ste čaša vode popili u toku dana. 

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Kako da imate duže trepavice? Isprobajte ove trikove

Moda i lepota

Uz pomoć strpljenja i nekoliko efikasnih trikova možete imati duže i čvršće trepavice i zavodljiviji pogled.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE