Radio BalkanFox

Biografija i detalji iz života Mirka Kodića

IMA 66 GODINA, ŽENE GA I DALJE ŽELE! MIRKO KODIĆ NAPRAVIO JE SRPSKU ESTRADU: Njegova BIOGRAFIJA od A do Š

Mirko Kodić, Foto: Ana Paunković

Harmonikaš, aranžer i kompozitor Mirko Kodić aktuelan je i dan danas na javnoj sceni.

Sarađivo je sa najvećim zvezdama na našim prostorima poput Cece, Šabana Šaulića, Jašarom Ahmedovskim, Mehe Puzića… a nekima je čak i napravio karijeru.

Do sada je objavio desetak albuma. Prvu ploču sa pesmama „Resavski vez“ i „Ljubišino kolo“ objavila je Diskografska kuća „Diskos“ iz Aleksandrovca 1979. godine. Osvojio je mnoga priznanja i nagrade.

U ranom detinjstvu su roditelji shvatili da je jako talentovan za muziku, učio je da svira kod Vitomira Životića i od malena pokazivao izvanredne rezultate.

Rođen je 29. novembra 1957. godine u Jasenovu kod Svilanjca. Na časove harmonike je putovao u Oreovicu, a kasnije se trajno preselio u Beograd gde i danas živi.

O svom privatnom životu ne voli da govori za medije, ali je pre par dana napravio izuzetak u jednoj emisiji.

Naime, u estradni krugovima Mirko Kodić važi za velikog zavodnika. Ženio se tri puta, i svakog braka ima po jedno dete, a sada je odgovorio da li ljubomora njegovih bivših žena bila ključna za razvod braka?

„Ne znam, one su izbrale mene, a ne ja njih, od muzike nisam imao vremena, one su same dolazile, popularnost, bio sam šarmantan u mladosti, nisam bio glup. Tada se nije gledalo da li imaš pare ili ne. Žene me vole i vole me i dan danas. Ja protiv toga ne mogu, ima jedna izreka ‘Žene bežite ide Mirko Kodić i Zdravko Čolić’, u ovim godinama mi to imponuje, a tada mi to nije značilo. Živeo sam život, nisam imao poroke, voleo sam da malo popijem, malo da kockam. Verovatno ne bih ni postigao ovaj uspeh da sam imao veće poroke“, priča Mirko i dodaje da su njegovu bivše žene bile ljubomorne.

Takođe se dotakao i na temu ljubavnica tom prilikom:

„Imao sam, neću da imenujem, ali eto pozdraviću Zlatu Petrović. Ona je sada prijateljica moje supruge. Ona je faca, voli moju suprugu Silviju, Gocu Božinovsku i Vanesu Šokčić. Ona je takav lik, kada sam imao nesrećan slučaj sa nogom ona je prva došla kod mene kući, donela dve torbe voća i povrća i stavila 500 evra na sto. Ja kažem imam pare, ne treba, ona mi kaže neka neka se nađe. Ona se zeza sa mojom ženom, Zlata je normalan lik, nije budala, a imao sam i budale koje sam odbacio iz svog života. One su bile sa mnom samo da se hvale da su bile sa mnom.“

Istakao je i

Bonus video:

01:50

ČOLA SAVRŠENO PEVA NARODNJAKE! Mirko Kodić ispričao anegdotu sa pevačkom zvezdom: Seli smo na JEDAN konjak, a onda se desilo OVO

(Espreso)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE