Radio BalkanFox

Ovako Rols-Rojs vidi pomračenje Sunca

Britanski Rolls-Royce nastavlja da oduševljava ljubitelje superluksuznih automobila širom planete. Ovoga puta novom verzijom Black Badge Ghost modela, nazvanom Ekleipsis, a inspiraciju su pronašli u pomračenju Sunca (Solar Eclipse).

Ovaj superekskluzivni model biće proizveden u samo 25 primeraka koji su već rasprodati.

Imaće unikatni eksterijer i enterijer, a kao što se može pretpostaviti, karoserija je presvučena „specijalnim praškastim pigmentom“ koji daje poseban vizuelni efekat pod svetlom.

Rols-Rojs Ekleipsis
foto: Rolls-Royce

Enterijer je presvučen kožom u crnoj i narandžastoj („mandarin“) boji, dok se na kontrolnoj tabli nalazi prikaz pomračenja Sunca sa 1.846 laserski utisnutih zvezda, koje su pravljene više od 100 sati.

Analogni sat je dekorisan dijamantom, a tu su i osvetljeni bočni pragovi.

Rols-Rojs Ekleipsis
foto: Rolls-Royce

Apsolutnu dominaciju, međutim, odnosi animacija pomračenja Sunca na „nebu“ automobila kad god se vrata zatvore i motor pokrene, koja traje 7 minuta i 31 sekundu – najduže moguće trajanje stvarnog pomračenja Sunca.

Što se tiče tehničkog dela, tu je V12 motor od 6,75 litara koji uz pomoć dva turbo punjača oslobađa 592 konjske snage. Pogon je na sva četiri točka, a automatski menjač ima osam brzina.

Ovaj model debitovao je pre 14. oktobra, kada će fenomen pomračenja Sunca biti vidljiv sa jednog dela zapadne hemisfere.

(Kurir.rs/ B92)

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE