ODGOVORI NA DEVET NAJČUDNIJIH INTIMNIH PITANJA KOJE MOŽETE DA ZAMISLITE: Previše "podmazivanja", "životinjski odnos" i OPASNOST od pucanja "tamo dole"

Foto: shutterstock

Par u zanosu

Trejsi Koks odgovorila je za „Dejli mejl“ na najškakljivija intimna pitanja koja bi mogla da vas zanimaju.

1. Može li se vagina previše „podmazati“?

– Da. Uglavnom govorimo o suvoći, jer je to češći problem, ali ako ima previše podmazivanja, nema trenja, a bez trenja nema osećaja. Neki muškarci to što ste vlažni shvataju kao kompliment, misleći da to znači da ste uzbuđeni, što bi mogao biti slučaj. Ali, podmazivanje i uzbuđenje ne idu uvek „ruku pod ruku“. Moguće je da je uzrok genetski ili hormonski: što je više estrogena, to će žena biti vlažnija. Najvlažnije ste onda kada su vam plodni dani.

2. Da li je pogrešno partnera zvati „tata“ u krevetu?

–  Očevi su autoriteti. Ovde se obično radi o želji da neko bude dominantniji od vas, zato je bolje da kažete: „Ti si šef i možeš da mi radiš ono što želiš“. Nazivanje ljubavnika „tatom“ odražava tu dinamiku dominantno-podložne moći i mnogi parovi uživaju. Drugi ne toliko, jer zbog naziva u tom kontekstu ljudi se uznemire i uvrede.

Foto: shutterstock

Da li vlažan polni organ može biti problematičan tokom odnosa

3. Da li će zbog rađanja vagina biti veća?

– Neposredno posle porođaja može izgledati veće, natečeno ili otvorenije nego pre. Ali u roku od nekoliko dana natečenost će nestati i u roku od nekoliko nedelja i vaša vagina će se stegnuti i povratiti veći deo tonusa mišića. Što ste više beba rodili, to će razlika biti primetnija. Ali, većini žena vreme i vežbe mogu da pomognu za dno karlice, pa će se vratiti u stanje kao pre trudnoće.

4. Vrhunac mogu da doživim samo kada sam sama, šta nije u redu sa mnom?

– Žene često ne dožive vrhunac sa partnerom jer je fokus na tome. Klitoris je izvan vagine, a ne unutra, a intimni odnos kod većine žena ne pruža dovoljnu stimulaciju da izazove vrhunac. Bez dodatne stimulacije klitorisa, vrhunac ne postiže 80 odsto žena. Još jedan razlog zašto žene ne dožive vrhunac sa partnerom je zabrinutost zbog uspešnosti. Osećaju pritisak, a stres ne vodi uzbuđenju.