Radio BalkanFox

Šeron Stoun izložba slika iz Izraela

Šeron Stoun govorila je o svojoj životnoj strasti za slikanjem dok je predstavljala svoju novu izložbu u galeriji slika. Šeron se rasplakala zbog jedne posebne slike slike, inspirisane njenim putovanjem u Izrael.

– Ovo je stvarno težak trenutak. Otišla sam do zida u Jerusalimu i znate kako možete da napišete molitvu na malom komadu papira? Ja sam se molila za mir, i stavila sam papir u zid. Naslikala sam zid u Jerusalimu i veoma me dotiče što prikazuje upravo ono što se sada dok je Hamas u napadu – otkrila je Šeron Stoun. 

Stoun se setila vremena dok je stajala u sobama za oporavak sa sirijskim, palestinskim i izraelskim majkama i vremena koje je provela u ratnim zonama.

– Zato što kada moliš za mir, ti moliš nekoga da ne ubije nečije dete i zamisli da zapravo to možemo da postignemo.

Kako je rekla, bila je duhovno inspirisala dok je slikala.

– Ovo je teška tema, ali ne može niko da kaže da mu je dete nekog stranca, neprijatelj. Vidimo decu i volimo svaku bebu u koju pogledamo. Pogledamo bebu i vidimo čudo života. Gledamo im mala stopala i njihove male ruke i resicu njihovog uha, i pomislimo, „kakvo čudo“. Kada dostignemo koju veličinu ili visinu, pa odlučimo da budemo ispunjeni mržnjom?

 


K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE