Radio BalkanFox

Njegov talent zapazila je teta iz vrtića, a danas pjeva na čak šest jezika i jedan je od najslušanijih

Za solo pjevanje školovao se na američkom sveučilištu Berklee College of Music, a znanje je nastavio nadograđivati na seminarima Berklee u Europi. U užoj obitelji nitko se nije bavio glazbom. Njegovu nadarenost zapazila je teta iz glazbenog vrtića i usmjerila ga prema glazbenoj školi.

Od početaka na sceni javnost je Jacquesa Houdeka (42) zapamtila kao simpatičnog momka. Profesionalno se glazbom počeo baviti 2000., nastupajući uz Ivanu Kindl i ostale kolege glazbenike u usponu u kultnom zagrebačkom klubu SAX. U njemu je ostvario rekordan broj klupskih nastupa s bendom Soul Club i pratećim pjevačicama – osam sezona je četvrtkom zabavljao publiku.

storyeditor/2023-09-16/jacqueshoudek.jpg

Foto: Privatni album

Karijeru je gradio polako, uz klupske nastupe pjevao je prateće vokale Coloniji i drugim glazbenicima. Jacques pjeva na engleskom, francuskom, talijanskom, španjolskom i njemačkom, što uz žanrovsku raznolikost pokazuje da je spreman na neprestano usavršavanje i pomicanje granica u stabilnoj dugogodišnjoj karijeri, a publika to svakako prepoznaje. Ušao je u izbor među deset najslušanijih izvođača prema ZAMP-u 2007. Otad pa do danas jedan je od 15 najslušanijih izvođača u RH.

Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE