Radio BalkanFox

Bivša misica Urugvaja umrla od raka grlića materice

UMRLA JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA: Misica izgubila borbu sa OPAKOM BOLEŠĆU koja pogađa sve više žena u SRBIJI

Sherika de Armas, Foto: Printscreen/youtube/Miss World

Devojka koja je 2015. predstavljala svoju zemlju na izboru za Mis sveta izgubila je bitku sa rakom grlića materice. Dve godine borila se sa opakom bolešću.

„Leti visoko, sestrice. Uvek i zauvek“, napisao je brat bivše misice Urugvaja. Porodica i prijatelji Šerike de Armas slomljeni su od tuge. Saučešće je uputila i aktuelna misica ove zemlje Karla Romero koja je poručila: „Bila je jedna od najlepših žena koju sam ikada videla“. Porodici je pružila podršku i Lola de los Santos koja je 2021. ponela titulu Mis Urugvaja.

Šerika de Armas imala je 18 godina kada je učestvovala 2015. na svetskom takmičenju lepote u Kini. Bila je jedina učesnica sa toliko godina. Nije se plasirala u top 30, ali je istaknut njen potencijal, zanosna lepota, građa i harizma.

Šeriki je dijagnostikovan rak materice pre dve godine i prošla je kroz mnoge tretmane kako bi sprečila njegovo širenje, međutim bolest je uzela maha.

Rak grlića materice je jedan od najučestalijih malignih tumora od kojeg obolevaju žene u Srbiji. Prema rečima stručnjaka, godišnje u našoj zemlji od ove bolesti oboli između 1.300 i 1.500 žena, a na svaka 24 sata jedna žena izgubi bitku sa ovom vrstom kancera.

Redovan odlazak ginekologu i testiranje na HPV su ključne mere prevencije protiv raka grlića materice. Preventivni ginekološki pregledi preporučuju se jednom godišnje, a PAPA i HPV test radi se prema savetu ginekologa.

BONUS VIDEO:Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi


12:56

Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

(Espreso/mondo)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE