Radio BalkanFox

Zaboravićete na cigarete! 6 namirnica koje će vam pomoći da lakše ostavite pušenje

Istraživanja su pokazala da se pušačima koji su pili mleko pre pušenja, nije dopadao ukus cigara kasnije.

Nema sumnje da je konzumiranje cigareta jedan od takoreći najopasnijih poroka, s obzirom na to da direktno ugrožava zdravlje pušača, ali postoji i nešto što se zove „pasivno pušenje„, kada duvanski dim zapravo šteti ljudima u okolini.

Ukoliko odlučite da ostavite pušenje, nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva koje su to namirnice, koje će vam olakšati taj proces:

Mleko

Istraživanja na Djuk Univerzitetu su pokazala da se pušačima koji su pili čašu mleka pre pušenja, nije svideo ukus cigareta. Oni su se žalili da je cigareta iznenada dobila gorak ukus, nakon ispijanja mleka.

Određeno povrće

Neko povrće kao što su celer, tikvice, krastavci i patlidžan, takođe ostavljaju gorak ukus (kao mleko), kada se konzumiraju pre pušenja. Takođe, neki stručnjaci tvrde da korišćenje veće količine ovog povrća, može smanjiti intenzitet nikotinske zavisnosti.

Foto: Shutterstock

krastavac


Sok od pomorandže

Cigarete lišavaju organizam pušača vitamina C i izazivaju njegov nedostatak. Dakle, ako želite da brzo izbacite cigarete iz upotrebe, konzumirajte sok od pomarandže ili jedite što više voća poput pomorandže, limuna i šipka koji su prava skladišta ovog vitamina.

Slana hrana

U trenutku pojave neodoljive želje za cigaretom, preporuka je pojesti nešto slano ili čak lizati malo soli vrhom jezika. To ubija želju za cigaretom.

Ginseng čaj

Istraživanja su pokazala da je ovaj čaj vrlo efikasan u smanjenju efekata koje nikotin ima na telo, što je odlična opcija ako želite da detoksikujete organizam, dok se odvikavate od pušenja.

Žvake

Kada se javi potreba za cigaretama, žvakaće gume bez šećera su dobar način da skrenete pažnju od želje za cigaretom.



Osećam se prevareno! Devojka mu je obećala pola stana, ako bude plaćao kredit, a onda je otkrio šokantnu istinu!

Ljubav

Dečko je otkrio da, iako je godinu dana plaćao rate za kredit, nije postao suvlasnik stana njegove devojke.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE