Radio BalkanFox

Spoj mode i tehnologije – Najžena


Naizgled slatka haljina, možda za sastanak ili večeru, zapravo je sve samo ne obična. To je digitalna haljina koja menja svoj dizajn pritiskom na dugme i pokretom.

Ovu haljinu sastavila je naučnica Kristin Dirk u saradnji sa svojim timom. Dirk je nosila ovu haljinu visoke tehnologije kada je izašla na binu za godišnju prezentaciju Adobe Maka.

– Predstavljam vam projekat Primrose. Za razliku od tradicionalne odeće koja je statična, peršun mi omogućava da u trenutku osvežim izgled – rekao je Dirk. Pritisnula je dugmad i haljina je promenila šare.

 

 

Osim što može da promeni svoj obrazac pritiskom na dugme, ova kreacija takođe reaguje na kretanje. Napravljen je od stotina fleksibilnih displeja koji mogu da menjaju svoje obrasce i animacije u realnom vremenu.

– Moda ne mora biti statična, može biti dinamična, pa čak i interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti u kojoj će biti više načina da se ljudi izraze – dodala je Kristin, prenosi Indeks.hr.

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, mnogi su iznenađeni ovom kreacijom za koju pišu da je „potpuno nešto novo” i „neverovatno”.

 

Bonus video:

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE