Radio BalkanFox

Šok u bolnici! Zatrudnela sa blizancima, kada je već ostala trudna sa jednim detetom, nedelju dana ranije!

Diona Flečer je koordinatorka marketinga u Filadelfiji i doživela je superfetaciju, što znači da je zatrudnela dva puta u toku nedelje.

Diona Flečer iz Pensilvanije, koja je već bila trudna, nedelju dana kasnije začela je blizance – medicinska anomalija, jedna u milijardu.

Zatrudnela dva puta u toku nedelje

Diona je koordinatorka marketinga u Filadelfiji i doživela je superfetaciju, što znači da je zatrudnela dva puta u toku nedelje.


Prvi embrion je začet šest dana pre druga dva, u slučaju tako retkom da iz klinike Klivlend kažu da su „vaše šanse da doživite superfetaciju blizu nule.“

U svetu postoji samo oko 10 potvrđenih slučajeva i svi su uključivali dvoje dece, začete u različito vreme.

Gospođa Flečer se osećala kao da je „sve došlo na svoje mesto“, nakon što su ona i njen verenik Antonio Livington saznali da očekuju bebu 2019. godine. Otprilike četiri nedelje trudnoće, imala je transvaginalni ultrazvuk, koji je otkrio jedan fetus.

Međutim, oko dve nedelje kasnije, počela je da oseća užasne bolove u donjem delu stomaka. Zabrinula se da će imati pobačaj i odjurila je u hitnu pomoć.

Drugi transvaginalni ultrazvuk otkrio je još dve bebe – gospođa Flečer je imala trojke.

– Kako je to moguće? Pitala sam osobu koja radi sonogram – rekla je Diona za Insajder. Prethodno skeniranje je bilo veoma detaljno. Nije bilo sumnje da je bila samo jedna beba.

Međutim, gospođa Flečer je čitavog života imala neredovne menstruacije.

Foto: freepik

trudnica


Ponekad bi imala dva mesečno, a drugi put uopšte ne bi imala. Doktor je rekao da je morala imati dve ovulacije, što je omogućilo višestruku trudnoću.

– Antonio i ja smo bili šokirani. Bilo je dosta toga da se obradi. Nikada nismo čuli za trudnoću, kada ste već trudni. Međutim, doktori su potvrdili da se radilo o superfetaciji.

Dva menstrualna ciklusa mesečno

Ovo se dešava kada žena doživi dva menstrualna ciklusa uzastopno, od kojih svaki rezultira trudnoćom. Da bi se to desilo, telo žene bi oslobodilo jajašce tokom njenog prvog ciklusa. Nakon seksa, to jajašce bi postalo oplođeno i pretvorilo se u embrion. Embrion se zatim implantira u sluzokožu materice.

U narednom periodu se dešava isto, a novi embrion se pridružuje onom koji već raste u materici.

Obično se hormoni menjaju tokom trudnoće da bi sprečili ovulaciju, kada jajnici oslobađaju jajašce.

Superfetacija je toliko retka da stručnjaci nisu sigurni šta je uzrokuje. Većina slučajeva uključuje upotrebu asistivnih reproduktivnih tehnologija (ART), što uključuje tretmane plodnosti kao što je vantelesna oplodnja (IVF), ali je i dalje je veoma malo verovatno sa tim metodama.

U slučaju gospođe Flečer, ispostavilo se da su dve „mlađe“ bebe identični blizanci.

– Specijalista je rekao da je moj bol u ranoj fazi bio povezan sa tako brzim širenjem materice. Trebalo je da se napravi mesto za tri bebe, devojčice Drim, Amani, Amber.

Par je u oktobru 2022. dočekao i dečaka Antonija Juniora i ne planiraju da imaju više dece.

– To je zamorno, ali je zabavno. Ipak, Antonio, fotograf, i ja smo gotovi u smislu da imamo još dece. Tri devojčice, od kojih su dve bile veoma neočekivane i dečak su više nego dovoljni – rekla je gospođa Flečer.



Zgodna Alesandra Ambrozio napušta teretanu! U uskim helankama izvajane noge došle do izražaja (FOTO)

Moda i lepota

Manekenka Alesandra Ambrozio uslikana je kako napušta teretanu u sportskoj odevnoj kombinaciji koja otkriva zategnutu figuru.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE