Radio BalkanFox

Vegetarijanska hrana brza hrana zdrava ishrana

Iako se ishrana bazirana na voću i povrću smatra zdravom, postavlja se pitanje da li je onda i vegetarijanska “brza hrana” zdrava?

Naučnici navode, da jelo nije nužno i zdravo, ako je vegetarijansko. Naime, vegetarijansko jelo može da sadrži podjednak broj kalorija, zasićenih masti i soli.

Britanski nutricionisti ističu, da je potrebno obratiti pažnju na sastojke određenog jela. Iako su voće i povrće bogati vlaknima i proteinima, dodatni začini, kao i mlečni prozivodi mogu uticati na povećanje kalorične vrednosti i povećanje soli.

Nutricionista Šeron Palmer, ističe, da vegetarijanski obrok koji je pripremljen u fritezi uz kombinaciju sira, soseva i veliku količinu pomrfrita, nije najzdravija varijanta. Preporučuje pripremanje povrća grilovanjem.

Poznati vegi sendvič falaful, ima dvostruko više kalorija i soli, a čak istu količinu zasićenih masti, kao i “big mek”. Takođe, čest unos pomfrita, koji spada u vegetarijansku ishranu, nije zdrav.

Savetuju se obroci koji sadrže dosta voća i povrća, poput raznih salata, integralne žitarice i integralna peciva, kao i vegetarijanska pljeskavice uz malu količinu sira ili sosa.


.K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE