Radio BalkanFox

Povećava proizvodnju HORMONA SNA, umiruje i opušta (FOTO)

HRANA KOJE OBARA U KREVET: Povećava proizvodnju HORMONA SNA, umiruje i opušta (FOTO)

Foto: shutterstock

Pre nego što krenete u potragu za načinima koji vas mogu uspavati, morate da znate šta je koren problema. Nedovoljna sna moguće je rešiti i unošenjem voća, kako tvrdi tiktokerka.

Jedan video koji je objavljen ja TikTok – u postao je viralan. Ema Leijt tvrdi da joj je ananas pomogao da brže zaspi i spava duže.

U videu, Ema je savetovala pratiocima da pojedu ananas pre spavanja ako imaju problema sa spavanjem jer voće povećava proizvodnju melatonina, hormona sna, u telu. Takođe je istakla kako se nada da je njen savet bio od pomoći, što su mnogi u komentarima rekli da jeste.

Iako postoje mnogobrojni saveti koji se dele društvenim mrežama nisu baš svi pouzdani, zato pitamo se da li je ovo tačno?

Foto: pixabay.com

Da li ananas pomaže da zaspite

Prema Maksu Kirstenu, nagrađivanom treneru spavanja i stalnom stručnjaku za PandaLondon, njene tvrdnje o proizvodnji melatonina su istinite, piše „Miror“.

– Dokazano je da jedenje ananasa ili pijenje svežeg soka od ananasa pre spavanja podiže markere melatonina u mozgu do 266 odsto. Triptofan (aminokiselina prisutna u ananasu) prirodno povećava nivo melatonina (hormona koji signalizira da će spavanje početi) i nivoa serotonina u mozgu, uzrokujući umirujući, pospan, opušteni osećaj – rekao je Maks za „Metro“.

Osim što podstiče proizvodnju melatonina, visok sadržaj vode u ananasu može pomoći da telo funkcioniše i bude u dobroj formi i može vam omogućiti nesmetan san, što rezultira boljim snom u celini. 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE