Radio BalkanFox

Harmonija prošlosti i sadašnjosti! Tunis – zemlja koja se krupnim koracima vraća na turističku mapu (FOTO)

Još od sredine šezdesetih godina prošlog veka Tunis je jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta u svetu.

 Međutim, revolucija, poznatija kao Arapsko proleće iz 2011. godine, a zatim teroristički napad 2015. godine na plaži u Susu, ovu državu su politički i ekonomski ozbiljno pogodili, a turisti duže od decenije nisu mogli da uživaju u ovoj popularnoj destinaciji na Sredozemnom moru.

Uprkos svemu, od prošle godine Tunis ponovo postaje poželjno mesto za odmor. Ova zemlja kristalnoplavog mora, dugih peščanih plaža, bujne vegetacije, ali i izuzetne istorije, ovog leta je bila izbor i brojnih srpskih turista.

Šta sve Tunis može da ponudi istražila je i ekipa Informera, koja se sa agencijom „Big blu“ uputila na ovu egzotičnu destinaciju. I već u trenutku dok se avion spuštao, osetili smo da dolazimo na mesto gde vetrovi nose priče starih civilizacija, tačnije u drugu dimenziju.

Naše prvo odredište bio je glavni grad – Tunis. Kontrole prtljaga i torbi prilikom svakog ulaska u hotele postale su sastavni deo rituala, jer je bezbednost gostiju podignuta na najviši mogući nivo. Ni to nam nije pokvarilo ovaj put. More, peščana plaža, sjajni vodiči, a pre svega Tunišani, učinili su ovo putovanje nezaboravnim.

Nećete verovati, ali Tunišani mnogo vole Srbiju i Srbe, možete se lako sporazumeti sa njima čak i ako govorite samo srpski. Reći će vam ‘Dobar dan’, ‘Zdravo’, ‘Volim te puno’, ‘Niste kapitalisti’, ‘Moj prijatelju’. Toplina njihovih pozdrava, iskrenost osmeha i želja da podele komadić svog sveta s vama je ono što čini svako putovanje nezaboravnim.


>

Informer

Informer




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE