Radio BalkanFox

Jedina kraljevska rezidencija u koju kraljica Kamila nije htela da uđe

Kada je prvi put kročila u ovu kraljevsku rezidenciju, supruga kralja Čarlsa osetila je neopisiv strah i shvatila da ne može da nastavi dalje

Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa III, sama je pričala o uznemirujućem iskustvu čim se približila velelepnoj kući u Škotskoj
Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa III, sama je pričala o uznemirujućem iskustvu čim se približila velelepnoj kući u Škotskojfoto: EPA / ISABEL INFANTES

Možda nije tako lako poverovati u duhove, ali kraljevski stručnjaci tvrde da u britanskoj kraljevskoj porodici ima onih koji su sigurni da u svojim imaju neko nevidljivo prisustvo.


Jedna od njih je navodno i kraljica-supruga Kamila, kaže istoričar Ričard Feliks, koji je tokom ćaskanja u podkastu A Right Royal Podcast ispričao da je kuća Damfriz haus, jedna od kraljevskih rezidencija u Škotskoj, bila posebno zastrašujuća za suprugu kralja Čarlsa III.


– Često razgovaram s ljudima koji mi kažu: „Kupili smo ovu kuću i sve je bilo u redu dok nismo počeli s radovima“. Primer za to je Damfriz – počeo je Feliks i ispričao da je kralj Čarls kupio ovo zdanje dok je još bio princ, a za renoviranje se odlučio nakon što se Kamila uplašila čim joj je prišla.

 


Ona je jednom došla tamo i rekla: „Ne mogu da uđem ovde, tu ima nečega“. Nije htela da uđe, rekla je da u kući postoji duh ili neki entitet koji nije srećan – rekao je on.

 

I sama kraljica Kamila pričala je o ovoj epizodi u dokumentarcu The Real Camilla 2018. godine.


Sećam se kad sam prvi put krenula stepenicama, ušla sam u hodnik i pomislila „Ne mogu dalje“. Bukvalno sam se zaledila – priznala je ona.


Čarls je zbog toga naredio renoviranje ovog zdanja, a kada je Kamila sledeći put ušla u kuću, sve je bilo u redu.

 


Šta god da je bilo tamo, nestalo je – rekla je kraljica.


Feliks, inače, veruje da je u pitanju duh markiza od Bjuta, a tvrdi i da u Anmer holu, rezidenciji princa Vilijama od Velsa i Kejt Midlton u Norfolku, stanuje duh jednog sveštenika.

 

Tvrdi da je u pitanju katolički sveštenik koji je nekada davno živeo na ovom mestu, a zbog veleizdaje je isečen i obešen.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton rado s decom borave u Anmer holu, gde su proveli karantin na početku pandemije virusa korona
Princ Vilijam i Kejt Midlton rado s decom borave u Anmer holu, gde su proveli karantin na početku pandemije virusa koronafoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

– Čuli su glas i videli duha, kako kažu, sveštenika koji luta Anmer holom, a Velsovi su bili upozoreni na to pre nego što su se uselili – kaže Ričard Feliks, koji veruje da je princu Vilijamu i njegovoj porodici sve to smešno.

 

BONUS VIDEO

Krunisanje kralja Čarlsa III

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE