Radio BalkanFox

I šećer i so prave bore! Oprez, ovo su namirnice koje ubrzavaju starenje

Alkohol muči jetru, kofein podiže nivo stresa, a slano umara…

Ako nemate mere u jelu i piću, a pritom ne spavate dovoljno, nijedna krema za negu ni hirurški tretman neće vam pomoći da izgledate bolje. Mnogi ne obraćaju pažnju na to koliko nam se namirnice koje gotovo svakodnevno koristimo pritajeno svete i ubrzavaju starenje, piše „Dejli mejkover“. Pogledajte listu najopasnijih.

Šećer

Stari krivac za sve i svašta, šećer, zaslužio je prvo mesto na ovoj listi! Šećer se vezuje za proteine u organizmu i pogoršava degenerativne bolesti s kojima se čovek već bori, dok istovremeno ubrzava proces starenja. Zato pažljivo gledajte kada kupujete namirnice – šećer se krije i u onim proizvodima u koje najmanje sumnjate.


Foto: pexels.com


Samo umereno


Alkohol

Osim što će učiniti da dehidrirate, alkohol će znatno namučiti vašu jetru i druge organe, koji onda neće biti sposobni da apsorbuju hranljive supstance neophodne za zdravu kožu. S druge strane, ukoliko alkohol unosite u vidu koktela i sličnih slatkih pića, rizikujete da zajedno s njim popijete i veliku količinu šećera. Zato je bolje da, ako već pijete alkohol, to bude vino ili tekila uz velike količine vode i biljnih čajeva.

Kofein

Ukoliko ste navikli da vam svako jutro počne kafom, zadržite se na toj dozi. Kardiolozi tvrde da sve preko toga može da šteti. Kofein podiže nivo hormona stresa kortizola u organizmu, pa ako preterate sa kafom, to je kao da ste se baš iznervirali.

Foto: Shutterstock

Previše soli čini da se osećate umorno i otečeno


So

Za so se u organizmu vezuje voda i čini da se osećate umorno i otečeno. Tako i vaše lice izgleda. Izbegavajte kasnu večeru i užinu koje je dobro posoljena.

Energetska pića

Ona utiču više na zube nego na kožu. Neki naučnici tvrde da su energetska pića čak osam puta štetnija za zube od gaziranih sokova.



Lice koje se najviše komentariše! Objašnjen večni sjaj i glatka koža Viktorije Bekam

Moda i lepota

Blistavi ten Viktorije Bekam privlači pažnju svaki put kada se ova poznata dama pojavi na malim ekranima.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE