Radio BalkanFox

Jeziva smrt gangstera i glumca (64) izgubio život u svom domu

Dejv Korni, engleski glumac i samozvani „gangster“, preminuo je u 64. godini. Prema pisanju medija, on je izgubio život tako što se upucao u svom domu, u koji je brzo stigla londonska policija i sa službom Hitne pomoći mogla samo da konstatuje njegovu smrt.

Dejv Kortni
foto: ANDREW COWIE / AFP / Profimedia

„Niko u njegovoj porodici nije uhapšen“, zvanično je saopšteno, ali je istraga u toku.

Dejv Kortni se ponosio navodnim vezana sa poznatim engleskim kriminalcima, poput Redžija Kreja i Lenija Meklina, a govorio je da je bio upucavan, ubadan, da mu je nos bio odgrizan i da je morao da „ubije da bi ostao živ“. Svoj dom nazivao je „dvorcem Kamelot“ i voleo je da svuda po njemu budu simboli i slike na kojima je predstavljen kao vitez.

Ipak, u stvarnom svetu pre glume on je bio daleko i od viteza, a i od gangstera poput onih sa filmova. Bio je sitni kriminalac, koji je učestvovao u uterivanju dugova, fizičkim napadima, bio je nasilnik gonjen za prebijanje svoje devojke pre 10 godina,. a tvrdio je da je učestvovao i u ubistvima. U svojoj knjizi napisao je da je proglašen nevinim u 19 odvojenih suđenja.

Vini Džons
foto: Printscreen/Youtube

Engleska javnost upoznala ga je i autora šest knjiga, a glumio je i producirao sopstveni film. Glumio je u filmovima „Siks bend trap“ Mika Mekartija, „Clubbing to Death“ Lija Filipsa i „The Dead Sleep Easy“ Lija Demarbra.

Vini Džons
foto: Printscreen/Youtube

Mnogi će ga pamtiti i po tome što je bio inspiracija za čuveni lik bivšeg fudbalera Vinija Džounsa, „Big Krisa“ u filmu „Dve čađave dvocevke“, koji je režirao i napisao Gaj Riči. Taj film je postao izuzetno popularan i u Srbiji još od svoje premijere 1998, sa čim možda ima veze i to da je Vini Džons bio pre toga poznati fudbaler Vimbldona, a na terenu je bio grubijan kao i u filmu.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:



01:04

Komemoracija Dejanu Mijaču, uvodna reč Vide Ognjenović


Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE