Radio BalkanFox

U raju za kuce! Bobi, najstariji pas na svetu, uginuo je pet meseci nakon 31. rođendana

U februaru je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji pas na svetu, a za rođendan je priredio veliku žurku sa više od stotinu gostiju, od kojih su neki došli iz inostranstva.

Najstariji pas na svetu, Bobi, uginuo je pet meseci nakon što je proslavio svoj 31. rođendan. Na rođendanskoj proslavi na portugalskoj porodičnoj farmi na kojoj je proveo ceo život pojavilo se stotinak gostiju, od kojih su neki došli i iz inostranstva. Vlasnik Leonel Kosta (38) još nije komentarisao Bobijevu smrt.

Vlasnik studija za fotografije kućnih ljubimaca iz Lisabona otkrio je tužnu vest tokom noći i objavio je  na društvenim mrežama:

– Počivaj u miru prijatelju. Hvala ti na privilegiji da te upoznam. Imao si neverovatan život.


Bobi, čistokrvni Rafeiro do Alentejo, što je portugalska rasa psa čuvara stoke, tada je zabeležen kao najstariji pas na svetu, a prethodni rekord držao je australijski ovčar koji je umro 1939. u dobu od 29 godina i pet meseci.

Starac Fočo

Psi obično žive samo 10 do 13 ljudskih godina.

Bobi je registrovan 1992. godine u veterinarskoj medicinskoj službi opštine Leirija. Služba je potvrdila Bobijev datum rođenja, a njegove godine je takođe potvrdila SIAC, baza podataka o kućnim ljubimcima koju je odobrila portugalska vlada i kojom upravlja Nacionalna unija veterinara.

 

 

Vlasnik Leonel Kosta, koji sada ima 38 godina, imao je samo osam godina kada je njegov voljeni ljubimac rođen u pomoćnoj zgradi u kojoj je njegova porodica čuvala drva, piše Dejli mejl.

– Bobi je sve ove godine bio ratnik, samo on zna kako je izdržao, mora da nije lako jer prosek života psa nije tako dug – prokomentarisao je jednom prilikom Kosta.

– Veoma smo srećni i zahvalni što i nakon 30 godina imamo Bobija u svom životu – rekao je on.



Nisu dobro počeli! Kornjača u novom domu zavodi red - ujela je psa i nastavila kao da se ništa nije desilo (VIDEO)

Ljubimci

Pas je bezbrižno ležao, kada mu je kornjača prišla i ujela ga za jezik.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE