Radio BalkanFox

Karleuša ponovo reagovala: Ako se Iz**el prestane boriti, bit će mir, ako se Pal***ina prestane boriti, neće više biti Pal***inaca

Po treći put otkako Iz**el granatira Pa***tinu, popularna pop pjevačica Jelena Karleuša je stavila do znanja svoje mišljenje o gorućoj temi koja trenutno opsjeda i zabrinjava čitav svijet. Jučer je odlučila podijeliti svoje uvjerenje putem svog Instagram storija, podižući svijest o situaciji u Iz**elu i pojasu Gaze na način koji je izazvao pažnju njenih pratitelja.

Karleuša je najprije podijelila sliku transparenta s sarajevskih protesta, na kojem je snažna poruka glasila: “Ako se Iz**el prestane boriti, bit će mir. Ako se Palestina prestane boriti, neće više biti Palestinaca.” Ova poruka je odjeknula diljem društvenih mreža kao snažan podsjetnik na kontinuirane sukobe na Bliskom istoku i nužnost borbe za pravdu i mir.

 Karleuša nije štedjela riječi kada je riječ o izražavanju svojih osjećanja, pa je ubrzo nakon ovog transparenta, ponovo reagovala i napisala:

“Ne volim nepravdu. I ne volim kad gine siromašan narod. I ne volim kad stradaju deca. I ne volim kad se belosvetski mediji stavljaju na stranu jednih a slepi su za patnju drugih. I ne volim kad se svi plaše to da kažu. Nema popednika u ratu ali ima ljudi koji ćute na tuđu nesreću i onih koji ne ćute. Kakav strah, svakako ćemo svi pre ili kasnije umreti. Neki kao ljudi, neki kao pi*ke”, napisala je Karleuša.

Njen glas je još jedan od malobrojnih poznatih ličnosti iz Srbije koje koriste svoju društvenu platformu kako bi podigle svijest o tragičnoj situaciji u kojoj se nalaze Pa***tinci i Iz***lci.

Njeno hrabro i iskreno izražavanje mišljenja otvara dijalog i poziva na razmišljanje, potičući ljude da se educiraju o situaciji i potaknu promjene prema mirnom rješenju sukoba koji već previše dugo traje i još važnije u kojem je previše ubijene djece, trudnica i odraslih.

Podsjetimo i na njeno reagovanje i pisanje o ovim stradanjima prije nekoliko dana:

Senzacija.ba


Senzacija

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE