Radio BalkanFox

Patrijar Porfirije besedio, najbliži prisustvovali svečanom činu

Patrijarh srpski Porfirije prethodnog vikenda krstio je sina i ćerku tenisera Novaka Đokovića u Donjem manastiru Ostrog.

Jelena i Novak Đoković

Foto: Oliver Bunić / Ringier

Jelena i Novak Đoković

Oni su tajnu krštenja dogovorili pre nekoliko meseci i to prilikom ličnog susreta poglavara Srpske pravoslavne crkve i trenutno svetskog tenisera broj jedan na ATP listi.

Patrijarh i pordica Đoković saglasili su se da je najbolje da se ovaj sveti čin obavi u intimnom krugu i bez prisustva medija, ali su fotografije sa krštenja završile na društvenim mrežama.

Patrijarh Porfirije je i sam sa pratnjom u tajnosti doputovao u Crnu Goru s obzirom da je u pitanju bila privatna poseta, kako bi on lično načalstvovao na Svetoj tajni krštenja u manastiru Ostrog. On je i dočekao Novaka i njegovu porodicu u ovoj svetinji. Đokovići su došli kombijima do pred sam ulaz u Donji manastir, gde je krštenje i obavljeno. Pored srećnih roditelja Novaka i Jelene, krštenju je prisustvovao i najuži krug od dvadesetak ljudi: Novakovi roditelji Srđan i Dijana, brat Đorde s suprugom Saškom i sinom Aleksandrom, kao i Marko Đoković, koji je samo zbog toga stigao direktno iz Španije. Naravno, tu su bili i kumovi i nekoliko bliskih porodičnih prijatelja. Dogovor je bio da se sve drži u tajnosti zbog medija i tako bi i bilo, da se jedan od ostroške sabraće nije na svom profilu na „Iksu“ (nekadašnji Tviter), pohvalio svojim fotografijama sa krštenja, koje su vrlo brzo postale viralne i došle do medija – rekao je izvor i dodao:

– Nakon što je krštenje obavljeno i vrlo dirljive patrijarhove besede upućene, kako je naveo, „novokrštenim slugama Božijim“ Stefanu i Tari, Novak i njegova porodica su proveli neko vreme u razgovoru i posluženju u manastirskoj gostoprimnici. Teniser i svi koji su prisustvovali krštenju su iskoristili priliku, te su otišli i do Gornjeg manastira, kako bi se poklonili moštima Sv. Vasilija Ostroškog. Kada su ostali poklonici i gosti manastira videli Đokovića, pohrlili su da ga pozdrave i da se slikaju sa njim. On je, kao i uvek, bio vrlo ljubazan, pa iako je bio u žurbi, sa svima se fotografisao i popričao. Ubrzo nakon toga, svi su seli u kombije i krenuli put Podgorice, gde je održan i svečani ručak – završava izvor.

Novak sa majkom i suprugom

Foto: Instagram

Novak sa majkom i suprugom

Kako se dalje navodi, proslava povodom svečanog čina održana je u luksuznom restoranu na jednom imanju, a ručku je prisustvovao i patrijarh sa svojom pratnjom. Sve je proteklo u pristojnoj atmosferi. Održano je i nekoliko zdravica, pevale su se i tradicionalne pesme, a porodica Đoković je u znak zahvalnosti za patrijarhov dolazak u Crnu Goru, pripremila i prigodan pogled prvojerarhu Srpske pravoslavne crkve.

(Kurir)


Blic

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE