Radio BalkanFox

Svi su poludeli za ovim mineralom! Šta je zeolit i da li je stvarno čudotvoran?

Zeoliti predstavljaju grupu minerala složenih hidratisanih silikata natrijuma, kalijuma i kalcijuma i imaju hidrotermalno poreklo, najčešće se pojavljuju uz mlade vulkanske stene. Da li zeolit zapravo može da potpomogne zdravlju i koje su mu prednosti i mane?

Savremeni životni stil pun stresa, žurbe i nervoze mnoge od nas natera da umesto dovoljne količine odmora i zdrave hrane, posegnemo za kojekakvim preparatima koje nam nude na televiziji kao “čudotvorne” ili “lekovite”, a među njima je i sve popularniji mineral po imenu zeolit.

Brojne naučne i toksikološke analize su pokazale da zeolit ne škodi organizmu ako se koristi u normalnim količinama, a može imati neželjena dejstva ako se pretera.

Foto: sites.google.com

zeolit


 

Zeolit najviše pomaže  boljem podnošenju hemoterapije i terapije zračenjem, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, reguliše povišen krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost i cirozu jetre. Mora da se napomene i da zeolit nije lek već je u pitanju suplement, nije svemoguć i ne može da zameni redovne terapije kojima se pacijenti leče. 

 



Bolnica u Leskovcu gotova do januara 2025! Vučić poručio: Zdravlje naših žena je najvažnije!

Politika

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu, nakon razgovora sa izvođačima radova, da će sve biti završeno do januara 2025. godine.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE