Radio BalkanFox

Francuska supa od luka! Recept za ljubitelje interesantih ukusa

Šta da kuvamo za ručak ako u frižideru imamo samo luk?

Odgovor možete pronaći u sledećem receptu. Supa od luka je gušća supa, divnog mirisa pečenog luka, a sa hrskavim hlebom i otopljenim sirom za mazanje pružiće maksimalno zadovoljstvo. 

Oko ovog jela ima nešto više posla nego kod pripreme obične supe, ali to se svakako isplati. Francuska supa od luka mami svojim punim ukusom, a može se konzumirati i kao kompletan obrok.

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta

Foto: Shutterstock

 

 

Sastojci:

 

6 glavica crnog luka, 55 g maslaca, 125 ml crnog vina, 30 ml konjaka, litra pileće supe, litra goveđe supe,  kašika lagano prženog brašna, prstohvat muškatnog oraščića.

dodatak: 2 šolje (200 g) rendanog sira Grujer, 12 kriški tostiranog baget hleba, mali čen belog luka.

Priprema:

 

Narežite luk na kockice, a zatim tanko iseckajte po širini da napravite kratke trake. U velikom loncu na srednjoj vatri dinstajte luk na puteru 15 minuta, povremeno mešajući. Nastavite da kuvate na jakoj vatri 15 minuta ili dok se luk ne karamelizuje, neprestano mešajući. Zatim luk deglazirajte vinom i konjakom. Ostavite da se smanjuje dok se luk skoro ne osuši. Dodajte pileću i goveđu supu, prženo brašno i muškatni oraščić. Dobro promešati, pa pustite da provri. Kuvajte na srednjoj vatri 30 minuta ili dok se supa ne smanji na pola. Dobićete oko pet šoljica (1,25 litara) supe. Začinite solju i biberom. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte supu u činije koje mogu da idu u rernu. U međuvremenu utrljajte beli luk u kriške hleba. Polovinu sira pospite po supi, na svaku stavite po dve prepečene kriške hleba i pospite preostalim sirom. Stavite u rernu i pecite pet minuta ili dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.



Princeza od Grčke Marija Olimpija! Lepotica o kojoj se malo toga zna, u senci je Kejt i Megan, a ističe se po mnogo čemu (FOTO)

Moda i lepota

Princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske članica je jedne od najuglednijih evropskih kraljevskih porodica.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE