Radio BalkanFox

Postao je srećniji muž kada je prestao da radi ovih 7 stvari! Čuvajte svoj brak i pazite koji su vam prioriteti

Brak je lepo putovanje i ima mnogo izazova i prilika za poboljšanje odnosa.

Kolumnista jednog časopisa primetio je da određene navike i ponašanja koče njegovu sreću u vezi i koristeći nekoliko saveta uz samorefleksiju, uspeo je da se se oslobodi štetnih navika. 

Evo njegovih zapažanja o tome kako je postao srećniji suprug.

Zaboravio sam nerealna očekivanja

Jedna od najznačajnijih promena koje sam napravio je odricanje od nerealnih očekivanja. Očekivao sam da će se moja žena prilagoditi unapred određenoj slici „savršenog“ partnera. Očekivao sam da mi kuva, čisti, podržava me u porodičnim stvarima. To je dovelo do razočarenja i ogorčenosti kada nije ispunila ta očekivanja.

Shvativši grešku ovakvog pristupa, počeo sam da prihvatam svoju ženu onakvu kakva jeste, s njenim jedinstvenim snagama i slabostima. Naučio sam da cenim njen trud i volim bezuslovno.

Foto: Shuterstock

 


 

Poređenja

Stalno upoređivanje svog braka s onim što sam smatrao „idealnom“ vezom bila je još jedna štetna navika koju sam imao. 

Kako bih to prevazišao, fokusirao sam se na jedinstvenost svoje veze. Shvatio sam da je svaki brak drugačiji.

Fokus je na nama

Zbog zaokupljenosti poslom i obavezama često sam zanemarivao brigu o nama. Toliko bih se udubio u brigu o drugima da bih zaboravio brinuti o sebi.

Izbegavanje otvorene komunikacije

Ranije u našem braku, izbegavao sam otvoren razgovor o problemima ili brigama, bojeći se  sukoba ili neprijatnosti. Međutim, isključivanje tih osećaja i neefikasna komunikacija samo su stvorili napetost u našem odnosu.

Prepoznajući važnost otvorene komunikacije, počeo sam otvoreno i iskreno izražavati svoje misli, osećaje i brige sa svojom suprugom. 

Foto: Shuterstock

 


 

Zameranje

Zadržavanje ljutnje zbog prošlih nesuglasica bilo je otrovno ponašanje u koje sam se upustio. Ti bi se negativni osećaji zadržali i negativno uticali na naš odnos, utičući na moju ukupnu sreću kao supruga.

Prioritet na posao

Preterana usredsređenost na karijeru bila je još jedna navika koja je smetala mojoj sreći. Iako je briga za moju porodicu važna, zanemarivanje provođenja kvalitetnog vremena s njima zbog radnih obaveza stvorilo je osećaj udaljenosti i nezadovoljstva. Vremenom sam shvatio da je davanje prioriteta poslu funkcionisalo i pre mog braka, ali s drugom osobom u mom životu to nije bilo izvodljivo.

Ignorisanje ljubaznosti

Često sam zanemarivao važnost malih, svakodnevnih trenutaka u našem braku. Ovi mali znakovi ljubavi, uvažavanja i ljubaznosti često mogu biti lepak koji vezu drži zajedno.



Može da izdrži zemljotres od 8 Rihtera! Ovo je najskuplja kuća na svetu - izgrađena je za moćnu porodicu (FOTO/VIDEO)

Dom i porodica

Nalazi se u južnom delu Mumbaja, u jednom od najskupljih naselja na svetu.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE