Radio BalkanFox

DNEVNIK JEDNOG MAJSTORA Ove stvari treba uraditi u kući pre zime


Dolazak zime je vreme kada se priroda priprema za svoj dugi san, a mi, kao domaćini naših toplih oaza, treba da preduzmemo nekoliko ključnih koraka kako bismo tokom hladnih meseci uživali u toplini i udobnosti.

Postoji nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti i pozabaviti se u svojim domovima prije nego što zima stigne u punom jeku. Prvo što treba da uradimo je da proverimo i uverimo se da su naši domovi pravilno izolovani.

Pravilna izolacija je ključna za održavanje toplote i smanjenje računa za grejanje. Ovo uključuje proveru prozora i vrata na curenje vazduha, postavljanje dodatne izolacije gde je potrebno i održavanje sistema grejanja u besprekornom radnom stanju.

Još jedna važna stvar je čišćenje i održavanje sistema grejanja. Pre nego što temperature padnu, preporučuje se da proverite peć, radijatore ili sistem tople vode da biste bili sigurni da su u ispravnom stanju. Redovna zamena filtera i čišćenje sistema pomaže u efikasnijem grejanju i smanjuje rizik od kvarova tokom hladnih meseci.

Takođe, moramo se pozabaviti i pripremom začepljenih oluka i cevi. Jesen je vreme kada lišće i ostaci mogu začepiti oluke i cevi, a to može izazvati ozbiljne probleme tokom zime. Redovno čišćenje i održavanje oluka i cevi pomaže u sprečavanju curenja i leda.

Ne smemo zaboraviti ni pripremu bašte. Biljke koje nisu hladno otporne treba preseliti u zatvoreno ili zaštititi od niskih temperatura. Takođe, treba pripremiti baštu i baštu za zimski raspust, podrezati grmlje i pripremiti teren za prolećne radove.

Konačno, zima donosi i izazove vezane za energetsku efikasnost. Razmislite o zamjeni starih sijalica LED sijalicama, ugradnji termostata sa programiranjem i drugim mjerama koje će vam pomoći da smanjite potrošnju energije i sačuvate prirodne resurse.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE