Radio BalkanFox

Oni su najnasmejaniji televizijski dvojac: Drago Jovanović i Milica Lešić otkrivaju šta se dešava iza kamera Jutarnjeg programa „Uranak“

Oni vedre i kad je oblačno, popravljaju jutro i dan koji je pred nama i važe za najnasmejaniji dvojac na malim ekranima.

Drago Jovanović i Milica Lešić, kolege, a pre svega prijatelji, pravi su recept za odličan početak dana. Energije koje se poklapaju primetili su i gledaoci Jutarnjeg programa „Uranak“ na K1 televiziji, čemu svedoči i vrtoglavi rast gledanosti iz dana u dan.

Da li ste jutarnji tip ili su vam neophodne “visinske pripreme” pred „Uranak?“ Kako izgleda početak vašeg radnog dana?

Drago: Ustajem u 5h. I to mi nikada nije bio problem. Nikada mi nisu bile jasne podele na jutarnji i večernji tip. Ako sam spavao pet ili više časova, sve je u redu. Posao je posao i on mora da se uradi. Imam sreće što ja svoj obožavam, pa mi ništa nije teško.

Milica: Jutarnji tip sam postala od kada sam deo „Uranka“. Krevet mi je bar deset puta udobniji kad mi zazvoni alarm, tako da se moje „visinske pripreme“ ogledaju u odlaganju alarma koji na dva telefona zvone od 5h. 

Foto: promo

 


 

Da li ste nekada morali da radite sa nekim ko vam privatno nije simpatičan? Vidi li se to u programu? 

Drago: I da jesam, ne bih na to gledao kao na barijeru. Ako ste duži period upućeni jedno na drugo, u većini slučajeva iščeznu animoziteti.

Milica: Imam sreću da pred kamerama sarađujem sa ljudima koje vrlo poštujem i čije mišljenje uvažavam, sa kojima i privatno volim da delim i slobodno vreme. Nisam neko ko ume da prikriva emocije, ko zna kako bi bilo u studiju da mi je pred kamerama saradnik neko koga ne simpatišem.

Vaše šale, doskočice i komunikaciju pred kamerama gledaoci obožavaju. Ima li dogovora kada su šale pred kamerama u pitanju ili su vaše reakcije zaista potpuno spontane?

Drago: Ma nikada nisu dogovorene. Vrlo često i ne stignemo da progovorimo pre emisije. Mislim da sam joj jedanput rekao šta ću je pitati i bilo je „trapavo“.

Milica: Imali smo jednu dogovorenu šalu koja uopšte nije izgledala onako kako smo zamislili, i od tada samo spontano, pa šta bude. Ili aplauz ili biro. 


 

Koje osobine jedno kod drugog obožavate, a koje vas nerviraju?

Drago: Poznavao sam Milicu i pre njenog početka rada na televiziji. Uvek mi je bila draga i simpatična, ali i specifična, što ju je i preporučilo za ovaj posao. Kada se desi da malo ujutro „klonem“, ona me razvedri. Još uvek ne uspeva da me iznervira.

Milica: Privatno ga mnogo volim i doživljam kao iskrenog prijatelja, a kod Draga me najviše nervira što on mene nikada ne nervira. Užas.

Za šta ste rekli: “Ja to ne bih nikad”, a onda ipak to uradili? 

Drago: Pa ja kako to izgovorim ne prođe ni mesec dana da se nađem u takvoj situaciji. 

Milica: Govorila sam da se nikad rano ne bih budila za posao, pa se, evo, sad budim u cik zore.  Međutim, prilagodila sam se, volim svoj posao, pa mi nije problem da se probudim rano.  Sa druge strane, mišljenja sam da se niko nikad ne navikne na to u potpunosti. Za mene ovo više nije toliko neobično, samo je teže sa dolaskom zime.

Šta biste rekli maloj Milici i malom Dragu? Šta vas je mučilo, o čemu ste sanjali, koja je prva misao kada se spomene detinjstvo?

Drago: Topao i širok osmeh na licu mi je uvek kada se vratim u detinjstvo. Bilo je na neki zdrav način nestašno. Sanjao sam mnoge snove, neke od njih i živim i na tome sam jako zahvalan. Poručio bih nam da se još više zabavljamo i uživamo i da što duže ostanemo deca, jer svet odraslih i ozbiljnih je svet problema, svega onoga od čega smo zaštićeni kad smo deca. 

Milica: Draga devojčice (što jos uvek jesi), znam da si brzopleta, znatiželjna i nervozna kada je u pitanju tvoja budućnost, zato ne želim da te držim u neizvesnosti i reći ću ti odmah da će sve biti u redu. Manje se brini i inati, više diši (na ovome još uvek radiš). Uživaj u vožnji i čvrsto se drži. More života će te ljuljati neverovatnom jačinom i lakoćom. Bacaće te na stene i nasukaće na obalu previše puta. Kada osetiš da toneš, nastavi da plivaš, zamahni jače. Saznaćeš da ne možeš da planiraš život. Ne boj se grešaka i ne skidaj osmeh sa lica. Sastavljena si od malenih atoma velike snage. 

Ko je izdržljiviji u teretani i ko se više raduje treningu?

Drago: Ja. To će i naš trener Igor da potvrdi.

Milica: Ja, kao odgovor na oba pitanja. 

Od kog principa kad je posao u pitanju nikada ne odstupate? A kog se principa čvrsto držite u privatnom životu?

Kada je posao u pitanju: Ili radi kako valja, ili nemoj da radiš uopšte. Budi odgovoran za svoje reči i postupke. Isto važi i za privatni život. Trudim se da negujem prave vrednosti, one su principi koji me vode i motivišu dok se krećem kroz život. Materijalizam, borba za opstanak i trka za sticanjem novca su postale dominantne vrednosti među ljudima, a to su vrednosti koje guraju ljubav, solidarnost, empatiju, slobodu i kreativnost u drugi plan, dok tome zapravo svi težimo. Sve ostalo je trenutno i površno. Prave vrednosti se nisu izgubile, ali su u senci u ovom užurbanom vremenu. Čvrsto ih se držim i verujem da će se vratiti na mesto koje im pripada – kaže Milica Lešić.

Bavili ste se PR-om, držite i obuke javnog nastupa, a u novinarstvu ste bili (i još uvek ste) sve – i prezenter, i novinar i urednik. Koji je vaš posao iz snova? I ako je to svakako televizija – koji je vaš format iz snova?

Televizija svakako. U ovom trenutku jedino jutarnji i jedino  „Uranak“. Televizija mi je dala i mogućnost da razvijam druge veštine poput PR-a i javnog nastupa – zaključio je Drago Jovanović.




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE