Radio BalkanFox

Udala se za brata! Neobična svadba, „lutajućeg naroda“ – Na veselje pozvan ceo grad, mladoženja imao 73 kuma (VIDEO)

Svadbe su divan deo svake kulture, mada su običaji koji je prate najrazličitiji, pa tako je svadba mlade Šantel i Džima bila gotovo bizarna.

Šantel Kijeli udala se za svog rođaka Džima tokom „sezone venčanja“ u svom rodnom gradu u Irskoj. Njihovo venčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi „My Big Fat Gypsy Wedding“, a u pitanju su pripadnici „lutajućeg naroda“ odnosno Roma iz Irske, koji čak deset meseci godišnje provode putujući po svetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu venčanja.

Venčanje Šantel i Džima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra i što je i venčanje između rođaka legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj, već i po tome što je na proslavu bio pozvan ceo grad. Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a delo je omiljene modne dizajnerke u zajednici „putujućeg naroda„.

Šantel je imala „najmanje sedam deveruša„, kako izveštavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obeležena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže da su „veoma fini ljudi“.

Foto: youtube/OMG Weddings

 


 

Devojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo da se irski „putnici“ vraćaju 50 godina unazad, ali devojke iz ovog mesta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo mesto toliko bogato – poručila je.



U ovoj zemlji žive najzdravija deca na svetu! Pravila su ozbiljna i podređena dugovečnosti, a evo u čemu je caka

Dom i porodica

Lekar i farmaceut Sagen Išizuka je 1986. godine skovao japansku filozofiju pod nazivom „shokuiku“.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE