Radio BalkanFox

Tragičan život bake Britni Spirs dosta podsećenja na njene patnje

Baka Britni Spirs je imala veoma težak život koji je prerano okončan. 

Baka Britni Spirs je imala veoma težak život
Baka Britni Spirs je imala veoma težak život foto: EPA / NINA PROMMER

Unutar tragičnog života lične bake i imenjakinje Britni Spirs – koju je njen nasilni muž naterao na litijum nakon što je izgubila bebu… i ubila se u 31.

 

Baka poznate pevačice Britni Spirs, Džin, trpela je godinama zlostavljanja od svog muža

 

Zbog svega toga je koristila litijum – isti lek koji je Birtni morala da koristi. 

 

Litijum služi za stabilizaciju raspoloženja kod određenih bolesti ili stanja.

 

Džin je tragično je sebi oduzela život u 31. godini nakon što je izgubila sina, a nedavno je otkriveno i da je Britni abortila jednom prilikom.

Nije tajna da se Britni Spirs suočavala sa mnogim poteškoćama tokom svog života – ali slom srca i razaranje koje je pretrpela možda su decenijama ranije nagovešteni tragičnom pričom njene bake.

 

Sa svojim toplim osmehom i blistavim plavim pramenovima, Ema Džin Spirs – majka Britninog oca – deli upadljivu sličnost sa pop zvezdom, ali njihov sličan fizički izgled nije jedina stvar koja im je zajednička.

 

Od prisiljavanja na dolazak u ludnicu i suočavanja sa zlostavljanjem, Britnino jezivo putovanje ima mnogo strašnih sličnosti sa pričom njene pokojne bake – koja je tragično oduzela sebi život u 31. godini.

 

Pevačica, koja sada ima 41 godinu, nedavno je razmišljala o tome koliko su njihovi životi preslikani jedni na druge u svojim novim memoarima, „Žena u meni“.

 

Tragedija se dešava u mojoj porodici – piše Britni ona u knjizi, pre nego što je zaronila u užasnu priču o tome kako je njena baka – koja je svima bila poznata kao Džin i inspirisala Britnino srednje ime – pretrpela godine torture pre nego što je na kraju pucala u sebe na grobu njenog malog sina.

 

Džin je bila udata za policajca po imenu Džun Spirs stariji – Britniin deda po ocu – čovek koji je bio otac 10 dece od tri različite supruge, i optužen je za seksualno zlostavljanje njegove ćerke kada je imala samo 11 godina.

 

Nakon što je izgubila bebu, Džun je poslao Džin u instituciju, gde je nevoljno stavljena na lek litijum – nešto što je i sama Britni tvrdila da je morala da uzima.

 

Jednog vlažnog prolećnog dana 1966. godine, Džin je ušla na groblje gde je bio sahranjen njen dečak i uperila je sačmaricu kalibra 12 u njenu glavu i povukla okidač.

 

 

Bonus video: 

 

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE