ZVEZDA "PRIJATELJA" POLA ŽIVOTA PROVELA LEČEĆI SE OD ZAVISNOSTI: Pio sam po litar votke i 55 vikodina na dan, dao sam DEVET MILIONA dolara da ostanem TREZAN godinu dana!

Foto: ABC News / Ferrari / Profimedia

Fanovi širom sveta i brojne kolege u suzama se opraštaju od glumca Metjua Perija (54), koji se proslavio ulogom Čendlera Binga u kultnoj seriji „Prijatelji“, koja je sa 10 sezona i 234 epizode postala najuspešniji sitkom u istoriji televizije. 

On je u subotu iznenada preminuo u svojoj kući u Los Anđelesu, nakon što se vratio s treninga. Nađen je mrtav u džakuziju pored bazena u dvorištu, a prema policijskim izveštajima, sumnja se da je imao srčani zastoj i da se udavio. U blizini nisu pronađeni tragovi narkotika. On je tog jutra vežbao dva sata, a onda je poslao asistenta u nabavku. Kada se asistent vratio posle dva sata, zatekao je Perija bez svesti i odmah pozvao policiju i hitnu pomoć. Ipak, lekari su bili nemoćni da ga spasu. 

Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Metju Peri je u poslednje vreme vidno loše izgledao

Inače, Metju se više od pola života borio sa zavisnošću od alkohola, od kog se, navodno, nedavno i izlečio, ali je u međuvremenu, kako je sam priznao, postao zavistan od tableta. Prema Perijevim rečima, bio je čist od maja 2021, ali ga je to i te kako koštalo. 

Verovatno sam potrošio devet miliona dolara ili nešto slično pokušavajući da ostanem trezan – rekao je jednom prilikom popularni glumac.

Kako pišu svetski mediji, nekoliko dana pred smrt Peri je snimljen s prijateljima nakon večere u jednom restoranu u Los Anđelesu. Bio je sa vidnim viškom kilograma, zapušten, u prilično sumornom raspoloženju. Međutim, niko nije slutio da se može desiti nešto ovako tragično, te da će njegovo beživotno telo u subotu po podne biti pronađeno u džakuziju u njegovom domu.