Radio BalkanFox

Srbin zbog Tome Zdravkovića ugasio YouTube kanal Croatia Recordsa, Želimir Babogredac: ‘Ništa nismo prekršili’

Mi kao tvrtka imamo 50 YouTube kanala te je jedan od njih napadnut zbog tri pjesme. Pokazali smo ugovore u Londonu i to je trebalo biti riješeno, ali onda je kanal pao. Naši ljudi u Londonu čine čuda da se kanal vrati, no komplicirano je. Vjerujem da će šteta biti minimalna, govori nam Želimir Babogredac (70), vlasnik diskografske kuće Croatia Records. 

Njihov glavni YouTube kanal je blokiran od 31. listopada te se pjesme njihovih izdavača moraju slušati na ostalim kanalima. 

Iako je Babogredac tvrdio da je kanal hakiran, čini se da ipak nije riječ o tome.

Portalu Ravno do dna javio se Mirko Ćajić u ime tvrtke Connect Network sa sjedištem u Beogradu. Connect Network se bavi zaštitom autorskih prava u digitalnoj sferi, dakle na platformama kao što su YouTube, Spotify, Deezer i sličnima. Tvrtka ima preko 50.000 kompozicija i zastupa 84 autora i nositelja autorskih prava među kojima je i obitelj pokojnog Tome Zdravkovića, navodi portal.

Na Centralnom groblju obilježeno 29 godina od smrti  boema i pjeva?a Tome Zdravkovi?a

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

– Problemi sa Croatia Records su krenuli prošle godine, kad je u naš tim došla obitelj pokojnog Tomislava Zdravkovića. Istog dana smo tražili od gospođe Gordane Zdravković sve ugovore koje posjeduje s izdavačima i naišli na velike probleme. Croatia Records je izdao više albuma bez autorskih dozvola što je krivično djelo. Pa smo tako naišli na album (vinil, CD) gospođe Amire Medunjanin s 12 sinkroniziranih kompozicija Tomislava Zdravkovića (album „Za nju i njega“) bez i jedne jedine autorske dozvole, što se po zakonu o autorskim i srodnim pravima vodi kao krivično djelo – ispričao je Ćajić za portal.

Foto: xxzmagazin

Iz Connect Networka navode da je Croatia Records na svim digitalnim platformama objavila još dvije singl kompozicije s autorskim djelima Zdravkovića, a da nisu dobivene autorske dozvole obitelj.

Zagreb: Promocija albuma Duška Lokina

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Babogredac nam kaže kako Ćajić nije zastupnik obitelji pjevača Tome Zdravkovića i dodaje da autorska prava nisu prekršena.

– Radi se o čovjeku koji se predstavlja kao zastupnik obitelji Tome Zdravkovića. Mi smo ga uvijek ignorirali jer on nije legitimirani zastupnik obitelji. Jednostavno, on nije naš nivo – zaključuje Babogredac.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE