Radio BalkanFox

LJUDIMA SE KOSA DIGLA NA GLAVI USRED PUSTINJE, VIDEO JE MNOGE ŠOKIRAO „Stanite na jednu nogu i molite se…“


Neki se šale, a drugi misle da bi ih mogao udariti grom zbog statičkog elektriciteta. Lavinu komentara izazvao je urnebesni snimak koji kruži društvenim mrežama.

Čudo ili normalna pojava u pustinji zatekla je posetioce da se smeju dok im je struja bukvalno digla kosu u vazduh. Ne, to nisu trolovi, to su turisti. „Čupavi“ video pod naslovom „Kada te Zevs voli malo više od…“ izazvao je haos na Redditu, sa podeljenim mišljenjima – neki misle da bi takav pustinjski fenomen mogao da izazove da ljudi budu pogođeni gromom, drugi da je u redu ako neko od njih ne dotakne drugu osobu i da od udara groma neće biti ništa. „Čudno. Uvek sam želeo da preživim udar groma i da imam loš ožiljak“, kaže jedan korisnik u komentaru i brzo dobija odgovor.

„Apsolutno je tačno da je lako preživeti ako te grom ne ubije, ali stvar je u tome da to moraš preživeti, a nećeš ako te pogodi“, jedan je od komentara. Mnogi opet objašnjavaju da su se turisti prvo vozili u plastičnim sankama i da je to stvaralo statički elektricitet. Portal Geek.hr objasnio je šta je statički elektricitet i kako nastaje. U samom uvodu to povezuju sa eksperimentom koji deca uče od detinjstva – trljanje balona o nečiju kosu i držanje balona u vazduhu.

„Dve supstance su prisutne u formiranju statičkog elektriciteta. Jedna supstanca ima površinu negativnog naelektrisanja, a druga supstanca ima površinu pozitivnog naelektrisanja. Nagomilavanje naelektrisanja ove dve supstance podstiče atome da se međusobno privlače ili odbijaju. “ pišu.

Statički elektricitet se takođe javlja u okruženju ispunjenom suvim vazduhom jer molekuli vode u vazduhu sprečavaju nakupljanje naelektrisanja na površini. Oni takođe objašnjavaju da tokom oluje može da se desi suprotna priča – elektroni mogu ili da ispadnu iz molekula vode ili da se njihov broj naglo poveća, što uzrokuje statiku. Visoka statika privlači negativna naelektrisanja u zemlju, što može izazvati munje. Nije li ovo ogroman znak da će vas udariti grom?“, pitali su se korisnici društvenih mreža u komentarima.

Zbunjena divlja svinja ušla je u dvorište i nastao je urnebesni snimak: ‘Gica, pocepaćeš mi ogradu! Da li ste normalni?’ Drugi ih uveravaju.

 




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE