NAJVEĆI PROMAŠAJI! SKUPI FILMOVI KOJI SU DOŽIVELI KRAH: Nekada ni čuveni reditelj i slavni glumci nisu dovoljni

Foto: Printscreen

Ponekad ni sjajna glumačka ekipa ni renomirani reditelj, pa čak ni dobra scenografija, nisu dovoljni da film postigne uspeh.

Ponekad je neuspeh filmova posledica loših marketinških kampanja, kao što je bio slučaj s gotičkom romantičnom dramom „Krimson pik“, koja je reklamirana kao horor film, nekada je krivac problematična produkcija, kao u filmu „Vrata raja“ iz 1980, a ponekad filmovi, jednostavno, nemaju sreće.

Renomirani portal Muvi veb (MovieWeb) objavio je kojih pet filmova se smatra najvećim promašajima.

1. „ČUDESNI SVET“

Foto: Printscreen

Čudesni svet

Ovo je trebalo da bude Diznijev najbolji animirani film 2022, ali većina gledalaca nikada nije čula za njega s obzirom na to da je studio odlučio da ne ulaže previše truda u marketing. To je dovelo do procenjenog gubitka od 197 miliona dolara.

Čudesni svet prati porodicu Klejd, koju čine legendarni istraživači. Nakon što je Jeger Klejd nestao jer je odlučio da sam nastavi misiju, njegov sin istraživač Klejd odlučuje da napusti posao istraživača i postane farmer. Dvadeset pet godina kasnije, istraživač je primoran da ode na daleku ekspediciju da spase planetu, a na putu upoznaje nestalog oca.