Radio BalkanFox

Evo kako danas izgleda i čime se bavi čuvena Savka iz “Sivog doma“, otišla na odmor u Ameriku i više se nije vratila

Željka Cvjetan važila je za jednu od najlepših glumica bivše Jugoslavije. Njenoj lepoti divili su se kako momci, tako i reditelji.

Željka Cvjetan
Željka Cvjetan • youtube




Zablistala je u seriji “Sivi dom”, a ljubavna priča između Savke i Matića (Dubravko Jovanović) u ovom kultnom TV formatu osvojila je gledace širom bivše Juge, a nju vinulo u sami vrh tadašnje kinematografije. A, onda se samo jednog dana sve okrenulo.

Željka Cvjetan
Željka Cvjetan

Željka je 1991. otišla je “samo” na odmor u Ameriku. Danas živi u Los Anđelesu, a zaposlena je u “Univerzal studiju” u Holivudu na postprodukciji filmova.

U Americi je krenula od samog početka, radila je kao kelnerica ali je kasnije nastavila školovanje i magistrirala na Univerzitetu za pozorište.

Radila je na Američkoj glumačkoj akademiji, bila je asistent,prevodilac, prof. srpskog jezika.

Već 23 godine udata je za Borisa Gortinskog i ima kćerku Ninu i sina Marka. U Americi je bila u seriji “Juding Emy” i filmovima “War of the Angels”, kao i “Robbery Homicile Division”.

Rođena je 5. juna 1963. u Beogradu. FDU završila je u klasi profesora Arsenija Jovanovića zajedno sa Dubravkom Jovanovićem, Vladanom Savićem, Majom Lalević, Borom Kandićem.




PulsONLINE

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE