Radio BalkanFox

NOSI TITULU NAJRUŽNIJEG ČOVEKA NA SVETU Evo šta Poldo kaže o svom izgledu


U jednom selu u Italiji slavi se – ružnoća! Danijele Izabetini je ponosan na svoj Klub ružnih, koji ima vekovnu tradiciju i bori se protiv opsesije spoljašnjim izgledom. Takmičenje u ružnoći održava se svake godine uz mnogo pregovora, a lokalni heroj Danijele Izabetini, ili kako ga mnogi zovu Poldo, osvojio je titulu najružnijeg čoveka na svetu u 2019. godini.

Kako je ranije izjavio italijanskim medijima, voli to što nosi traku u bojama italijanske zastave i želi da je zadrži. Članovi Kluba ružnih se bore protiv opsesije fizičkim izgledom, a za one koji ne znaju klubu se može učlaniti svako, bio lep ili ružan.

Neverovatan je i podatak da klub ima 35.000 članova, a predsednik kluba Đani Aluiđi rekao je da je ružnoća vrlina, a lepota ropstvo.

„Svi se borimo protiv opsesije lepotom koja diskriminiše one koji nisu lepi. Oni trpe i moraju više da rade, a sve se vrti oko spoljašnjeg izgleda. Mi smo protiv toga i zalažemo se za druge vrednosti, kao što je lepota duha, inteligencija i ljupkost.

S druge strane, onaj koji je nosio titulu najružnijeg kaže sledeće: „Jednostavno sam ružan, baš ružan. Ne mogu to da promenim i ponosan sam na to. Pre 30 godina sam imao saobraćajnu nesreću i od tada sam imao nekoliko operacija, amputirana mi je i noga, tako da jmi je teško da hodam“, kaže Poldo.

Meštani kažu da je on njihov šampion i da im je drago što imaju takvog čoveka u blizini. „Nije ružan, naprotiv, znamo ga toliko dugo, njegova lepota dolazi iznutra. Ima divnu dušu“, kratko su komentarisale komšije, prenosi Dojče vele.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE