Radio BalkanFox

Kad proradi južnjačka krv: Deka (99) se razvodi od 96-godišnje supruge – Saznao da ga je prevarala pre šest decenja

Skoro 100-godišnji anonimni baka i deda iz Italije odlučili su da prekinu svoju višedecenijskom ljubavnu priču i, ako ništa drugo, uđu u „istoriju” kao najstariji par koji je odlučio da raskine brak.

Naime, 99-godišnji Italijan podneo je zahtev za razvod od svoje 96-godišnje supruge posle 77 godina braka, a sve zato što je pronašao dokaze o aferi svoje drage koju je ona imala pre 60 godina. Muškarac, koji je u sudskim dokumentima identifikovan kao Antonio C., pronašao je ljubavna pisma koja su njegova supruga i njen bivši ljubavnik razmenili u staroj komodi nekoliko dana pre Božića, a priča je tek sada izašla u javnost, prenosi „abcnevs”.

Suočio se sa svojom suprugom Rozom C., koja je navodno priznala aferu, i pokušala da ga ubedi da ne odustane od njihovog braka. Međutim, i pored toga što su zajedno proveli osam decenija, prezreni Antonio C. nastavio je sa brakorazvodnim postupkom.

U dugom braku dobili su petoro dece, dvanaestoro unučadi i jedno praunuče, navodi se dalje. Poreklom sa Sardinije, Antonio C. je navodno upoznao Rozu C. 1930-ih dok je služio kao deo italijanskih karabinjera – oružanih snaga – u svom rodnom Napulju.

Italijanska štampa je ukazala na južnjačku krv para kao „okidač” raskida. Kada se razvod Antonija i Roze C. završi, oni će postati najstariji razvedeni par, preuzimajući počasnu titulu od Britanaca Bertieja i Jessie Vood (98), koji su se razveli 2009. nakon 36 godina braka.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE