POČELO EMITOVANJE ANTISRPSKE SERIJE "DECA ZLA": Majić puštao koljače,a sad mu Srbi zločinci

Foto: ATAImages, Twitter/Printscreen

Otvoreno antisrpska serija „Deca zla“, napravljena po romanu sudije Miodraga Majića, izgleda da je opčinila sve srbomrsce širom regiona. Bar se tako na društvenoj mreži X pohvalio sam autor. Gledaoci u regionu su imali priliku 2. novembra na HBO max da odgledaju prvu epizodu ove serije.

Najgledanija serija ovog vikenda u regionu – napisao je Miodrag Majić.

Njegovo likovanje, međutim, nije izazvalo pozitivne reakcije, naprotiv. Naime, u centru radnje je silovanje jedne muslimanke u Bosni i Hercegovini. Naravno, kod običnih gledalaca i asocijacija da su silovatelji Srbi, a, samim tim, onda se to prenosi na čitav narod.

Cenjeni publicista i književnik Ratko Dmitrović, bivši ministar za demografiju i brigu o porodici u Vladi Srbije, smatra da je jasna namera Majića, ali i tvoraca serije po njegovoj knjizi.

Ako se baviš filmom, TV stvaralaštvom, kulturom, prikaži Srbe kao zločince, monstrume, ubice, silovatelje… i eto ti tržišta, pohvala i nagrada širom Evrope i sveta. Scenario, gluma, režija… ma to nema veze. Sve je u redu, dobro, vrhunsko, samo ako je protiv Srba – kaže Dmitrović.