Radio BalkanFox

LJUDIMA SPRŽENI JEZICI I JEDNJACI Opšti haos u Hrvatskoj – Pojavilo se nekoliko slučajeva trovanja poznatim pićem


Hrvate su uznemirile poruke o trovanju gaziranim pićima. Za sada nema zvaničnih informacija o ovoj situaciji. RTL je pokušao da ove navode proveri kod imenovanog proizvođača, a njihov odgovor će objaviti kada stigne.

Upite smo uputili i riječkom KBC-u i policiji Društvenim mrežama počele su da se šire uznemirujuće poruke o navodnom trovanju kiselinom nakon konzumiranja određene vrste pića poznatog proizvođača. Korisnici društvenih mreža kažu da bolnice javljaju da su pojedini pacijenti izgoreli jednjak i želudac „do nepopravljivog stanja“.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RTL-u je potvrđeno da provjeravaju da li ima dojava o ovom slučaju. „Treba nam vremena da proverimo sve policijske uprave“, istakli su. Na upit RTL-a, KBC Rijeka je odgovorila da su primili jednu osobu za koju sumnjaju da ima hemijsku povredu jednjaka, ali da je stabilno.

Oglasila se coca-cola

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, policija je javila da je jednoj osobi pozlilo dok je konzumirala bezalkoholno piće, a jedna osoba je hospitalizovana u riječkoj bolnici zbog sumnje na hemijsku povredu jednjaka. Društvenim mrežama kruže brojne poruke u kojima se navodi da se navodno nekoliko osoba teško otrovalo mineralnom vodom u riječkim restoranima, pa im je ukazana medicinska pomoć. Kontaktirali su Koka-Kolu, koja je pomenuta u porukama, i potvrdili da je jedan slučaj vezan za njihovo piće. „Svesni smo izolovanog slučaja u vezi sa jednom staklenom bocom Romerkuelle Emotion Blueberri Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadu u brz i potpuni oporavak osobe uključene u ovaj slučaj. Potpuno smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim organima”, saopštili su.

„U KBC Rijeka jedna osoba je primljena na bolničko odeljenje zbog sumnje na hemijsku povredu jednjaka. Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno, a indikovani dijagnostički i terapijski postupci se nastavljaju. „Odmah prilikom javljanja Ustanovi i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu, što je prethodilo hospitalizaciji, sačinjena je prijava nadležnim istražnim organima PU primorsko-goranske, kojima se možete obratiti povodom svih dodatnih informacija“, ističu za Danas.hr.

„Ne pijte ništa od gaziranih pića. Jer u KBC javljaju da imaju trovanje kiselinom i opekotine jednjaka i želuca kod ljudi do nepopravljivih stanja“, stoji u jednoj poruci koju su nam poslali čitaoci. „Ili nije greška u proizvodnji i slučajno je stigla u Rijeku, ili se neko truje kiselinom. KBC je u početku mislio da je to slučajnost, ali sada je već mnogo ljudi. Recite kome znate da bi mogao da pije“, nastavlja se u poruci.

Ovakvih poruka ima nekoliko, a u jednoj prepisci ima navodnih fotografija teških opekotina. „Tim, to nije s***ance, ali izbegavajte (ime proizvođača) i njegove proizvode u budućnosti. Imali smo tri slučaja teških opekotina jednjaka i želuca pre dva meseca“, počinje prepiska. Ispod fotografija osoba piše da je juče „učinila ovo jednom dečaku od 19 godina“ nakon što je popio gore pomenutu mineralnu vodu. „Bukvalno nekroza“, dodaje se.

U prepisci koju smo dobili, osoba prenosi poruku koju je navodno poslao radnik hrvatske franšize tog proizvođača. Piše da bi danas trebalo da ima sastanak sa generalnim direktorom kompanije. U utorak sa ovim izlazimo u javnost zbog javne moralne dužnosti, a dok se situacija ne reši ceo asortiman je u blokadi do daljeg“, navodi se.

Osoba piše da su „cevi oprane kiselinom, a nakon tog pranja te iste cevi nisu oprali kako treba i završilo je u flašama“. Nije poznato da li je ta kiselina „završila u tri flaše” ili u „nekoliko kamiona flaša”, što tek treba da se utvrdi.

Osoba u dopisu savjetuje korisnicima da izbjegavaju asortiman koji počinje brojevima 385 na barkodu i navodi da je to hrvatski, a ne međunarodni problem. RTL je pokušao da ove navode proveri kod imenovanog proizvođača, a njihov odgovor će objaviti kada stigne.

Poslali su upite i riječkom KBC-u i lokalnoj policiji, a mi ćemo njihove zvanične odgovore objaviti čim ih dobijemo. Ove poruke počele su da se šire mjesec dana nakon što je javnost saznala za slučaj Stanka Lakovića iz Pule, koji je u jednom riječkom restoranu popio gutljaj mineralne vode i zamalo umro.

„Čim sam ga stavio u usta, odmah sam sve ispljunuo i usta su mi izgorela! I posle možda pola minuta su me ispratili iz restorana“, rekao je on kamerama RTL Danas. Zaposleni su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvezla. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su konstatovali da je pio. Riječki doktor mu je rekao da je u pitanju korozivno sredstvo ili kiselina.

„Nekoliko kapi je palo niz moj jednjak i u osnovi mi je izgorelo jednjak. Da sam više popio, ne bih bio ovde“, rekao nam je. Ne zna kako je hemikalija završila u flaši i na njihovom stolu. Kaže da je, kada ga je hitna pomoć odvezla ispred restorana, supruga vratila unutra.

„Nisu hteli da joj daju ni flašu ni čašu, samo su izvadili drugu flašu iz frižidera da slika šta je on pio, kakvo piće. Kada je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je pozvala policiju, policija nije htela da izađe, pa ako pozovu hitnu, izaći će, ako nemaju šta da izađu“, rekao je Stanko iz Puljana, piše Danas.hr.

 




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE