Radio BalkanFox

"Mnogo mi je teško" Sve zanima KOLIKO GODINA ima Milica iz "Potere", kad čujete, zanemećete

Foto: RTS printscreen

Popularna „tragačica“ izgleda znatno mlađe!

Milica Jokanović je diplomirana pravnica, a širom Srbije je stekla veliku popularnost tako što je, zahvaljujući svom znanju i informisanosti postala tragačica u popularnom kvizu „Potera“. 

Budući da u svakoj emisiji u kojoj se pojavi pokaže zavidan nivo znanja iz opšte kulture i informisanosti, Milica je dobila nadimak „princeza od znanja“. Ipak, o njenom privatnom životu se ne zna puno. 

Verovatno će vas iznenaditi kada pročitate da Milica ima 40 godina, s obzirom na to da izgleda znatno mlađe, a rođena je u Zenici. Dolazi iz profesorske porodice, budući da su joj roditelji profesori istorije i geografije, pa i ne čudi što su joj upravo oni preneli ljubav prema znanju. 

Milica Jokanović

Milica Jokanović

Foto: RTS printscreen

Porodica Jokanović devet godina živela je i radila u Zenici, a zbog rata su izbegli u Beograd. Milica je u jednom intervjuu rekla da su tada u Zenici nastradale samo njihove knjige. U intervjuu koji je svojevremeno dala, Milica je istakla kako se seća prizora zapaljenog porodičnog doma, kao i njihove čitave porodične biblioteke koja je bila u plamenu. Kako kaže, tada se zarekla da će tokom života imati još više knjiga. 

- Otac je umro pre sedam godina, majci i meni je mnogo teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor istorije i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o privrednoj istoriji, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška, i u kvizu i u privatnom životu - rekla je Milica za medije jednom prilikom, iako o ovom segmentu života nerado govori.

Milica Jokanović

Milica Jokanović

Foto: Facebook printscreen

Sa porodicom je došla u Beograd gde je upisala Osnovnu školu, a potom i gimnaziju, društveno-jezički smer. Nakon završene srednje škole odlučila je da upiše Pravni fakultet, a završila ga je sa skoro svim desetkama i kao jedan od najboljih studenata generacije. 

Pobedila je u kvizovima „Veliki izazov“, „Naslovna strana“ i „Slagalica“ 2012. godine, a na društvenim mrežama možemo videti njene fotografije iz tog perioda i nema sumnje da je i tada bila prelepa, te da se nije mnogo promenila.

 



Srbija Danas

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE