Radio BalkanFox

Muž Radmile Savićević bio je glumac Božidar Savićević


Muž Radmile Savićević bio je glumac Božidar Savićević

Proslavljena glumica Radmila Savićević preminula je na današnji dan pre dvadeset i dve godine. Iza nje su ostali brojni filmovi, serije, emisije, predstave, a iznad svega ostalo je ime o kome će se govoriti još decenijama koje su pred nama. I dok je o poslu uvek rado govorila, legendarna glumica je svoj privatni život čuvala daleko od očiju javnosti. Pa, je i za njenog života bilo malo poznato da je i muž Radmile Savićević, takođe, bio glumac.

Božidar Savićević, bio je Radmilina velika ljubav, a njihova ljubavna priča je tek posle njihove smrti dospela u javnost. On, je kako se pisalo, bio zbarski tehničar, a profesiju je promenio na Radmilino insistiranje. Božidar i Radmila najpre su glumili u Kruševcu, pa u Nišu i na kraju u Beogradu.

– Mnogi su je pitali kako je moguće da ta ljubav traje čak pedeset godina, i to istim intenzitetom, a ona je govorila: “Muž je svetinja i mora da se poštuje. Mnogo je lako razvesti se, ali je velika stvar sačuvati brak”. Teča je bio iz patrijarhalne crnogorske porodice, a tetka Rada je mnogo cenila svekra i svekrvu, tako je vaspitana. Boža je bio mnogo vezan za nju, uzvraćao joj je pažnju i ljubav – otkrila je Radmilina sestričina u knjizi “Prva i poslednja”.

Ona je otkrila i jednu interesantnu priču sa početka Radmiline i Božidarove karijere.

Sećam se da mi je pričao kako je Rada sekla kulise u Niškom pozorištu, jer je u to vreme bila mnogo ljubomorna. Bio je popularan i lep glumac, igrali su zajedno u mnogim predstavama, ali kad bi Boža imao scenu s nekom mladom koleginicom, ujna bi probušila kulise i gledala šta radi na sceni, pa bi mu posle prebacivala kako je mogao malo manje da steže u zagrljaj tu partnerku – otkrila je glumičina sestričina.

Pročitajte Da li je serija Porodično blaga prokleta – Bombardovanje, prekid snimanja, smrt 34 glumaca

Koliko je ljubavi poštovanja Radmila osećala prema suprugu, govori i činjenica da je pričajući o njemu uvek govorila “moj čovek”. Slavni par nije imao decu, ali su sve glumce iz provincije prihvatali kao svoje najrođenije, o čemu je Vojin Ćetković jednom prilikom govorio.

AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM, YOUTUBE PRINTSCREEN




Svet skandal

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE