Radio BalkanFox

Simpsonovi posle 34 godine iz serije izbacuju prepoznatljivu „šalu“ i to je za svaku pohvalu

Vremena su se promenila.

Posle tri decenije, tačnije 34 godine, i 755 epizoda, Simpsonovi menjaju važnu stvar u seriji. Tačnije, Homer Simpson se menja i više neće daviti svog sina Barta.

U trećoj epizodi 35. sezone, koja nosi naziv „McMansion & Wife“, kada Homer i Mardž posećuju svog novog komšiju Tajera, Homer izjavljuje da je promenio svoje načine vaspitanja. Naime, u trenutku kada se Homer rukuje sa novim likom, Tajer primećuje da ima čvrst stisak.

„Vidiš, Mardž, davljenje dečaka se isplatilo“, izgovara Homer i dodaje: „Samo se šalim, ja to više ne radim. Vremena su se promenila.”

Epizoda je prvi put emitovana 22. oktobra, ali je ova rečenica izazvala mnogo onlajn debata tek početkom novembra, kada je scenu iz serije postavio gledalac na X.

Homerovo davljenje kao prekoravanje Barta za njegove nestašluke bio je jedan od zaštitnih znakova popularne serije. Ova scena poslednji put je emitovana u 31. sezoni koja se emitovala 2019/2020, a tema porodičnog nasilja se pojavila i pre toga.

Setimo se da je Homer čak pohađao „čas usavršavanja oca“ u 22. sezoni koja je emitovana još 2011. godine.

Tokom jedne epizode, košarkaš kojeg igra bivša NBA zvezda Karim Abdul-Džabar guši Homera da bi mu pokazao kakav je to osećaj. Kao rezultat toga, Homer više nije mogao da davi Barta.

Serija koju je kreirao Met Grejning dobila je pozitivne kritike zbog izbacivanja prepoznatljive šale jer su se Simpsonovi probudili i više ne prikazuju odraslog čoveka koji pokušava da primeni telesno kažnjavanje stezanjem vrata.

Ovo nije prvi put da su Simpsonovi priznali da su se vremena promenila. Humor je prilagođen vremenom kako bi se serija uklopila sa standardima.

Henk Azarija, jedan od glumaca koji pozajmljuje glas za više od 160 likova u seriji, izjavio je 2020. da više neće davati glas Apuu Nahasapimapetilonu, vlasniku indijske prodavnice koji je postao poznat po svojoj frazi: „Hvala! Dođite ponovo. (Thank you! Come again)“.

Lik Apua kritikovali su gledaoci indijskog porekla, posmatrajući ga kao na rasističku karikaturu. Lik je na kraju povučen, posebno nakon što je diskusija postala globalna nakon objavljivanja dokumentarnog filma 2017. Problem sa Apuom iz (The Problem With Apu).




Original magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE