Radio BalkanFox

Ovo je bivša Mis Jugoslavije koja je zavela Dikaprija


Bernarda Marovit svojevremeno je zahvaljujući brojnim anketama bila proglašena najlepšom misicom koju je nekadašnja Jugoslavija ikada imala. Godišnji kalendar jednog magazina za 1982, koji je u socijalizmu zamenjivao „Plejboj“ („Start“), zbog njenih fotografija bio je prodat u čak 350.000 primeraka.

Za Mis Jugoslavije ova Slovenka bila je izabrana baš te godine u Zagrebu, a na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu ušla je u polufinale. Međutim, zbog provokativnih fotografija koje su bile objavljene u prethodno pomenutom magazinu izgubila je titulu. Pošto su procurile u javnost objavio ih je bio „Daily Mirror“, pa su je tako diskreditovali.

 

 

– Moglo je i moralo (bolje). Neverovatno je koliko je naša cura bljesnula u Londonu, pojavom i garderobom. Uz iskustvo profesionalne manekenke i foto modela, Bernarda je pobegla ostalim devojkama za tri koplja. Bila je obučena kao kraljica, superiorna u svemu, ponosna. Trideset majstora svetske fotografije nisu se uopšte razmišljali da odmah i samo njoj dodele laskavi naziv i trofej najfotogeničnije devojke na planeti. Međutim, tada su počele i „igre iza kulisa“… – istakao je akonto te priče Džavid Husić, koji je bio glavni i odgovorni urednik revije „As“, prenosi „Wanted“, a kasnije i sama Bernarda je pričala o tome koliku je tek neprijatnosti zbog svega doživela u Ljubnu, gde je živela sa svojom porodicom.

„Bili su šokirani pikantnim fotografijama!“

 

 

– To je malo mesto i ljudi o tim izborima pričaju svašta. To je po njima nemoralno, a još kad su izašle one malo pikantnije sličice u „Startu“, bili su šokirani – prokomentarisala je jednom prilikom ona, koja je posle drame možda ostala bez titule Mis sveta, ali je osvojila zvanje Mis fotogeničnosti i nastavila je da se bavi modelingom.

Top modelom Italije bila je, štaviše, proglašena 1990, pa Top modelom Evrope dve godine kasnije, a pisalo se i o tome kako je u svojim najvećim danima slave zarađivala po 3.000 dolara dnevno.

Kretala se u visokim krugovima, a postojali su i napisi o tome kako je šarmirala Leonarda Dikaprija, s kojim i danas ima fotografije na Instagramu.

 

 

Marovitova se još uvek bavi manekenstvom, a i vlasnica je škole manekenstva. Takođe, menadžerka je mladim koleginicama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE