Radio BalkanFox

Međimurska Filipinka; Chriztel iz Supertalenta: ‘Prijatelji su plakali kad su me vidjeli na TV-u. Čini mi se da je sve san…’

Uzbuđena sam što sam u polufinalu ‘Supertalenta‘. Kad razmišljam o tome, još mislim da je sve san, govori nam Chriztel Renae Aceveda (12). Ona je međimurska Filipinka, koja je u nedjelju ispisala povijest našeg „Supertalenta“ jer joj je zlatni gumb dala upravo publika, što se nikad prije nije dogodilo.

Chriztel već nekoliko godina živi u Svetome Martinu na Muri. Kako je oduševljena kulturom tog kraja, upravo to je i htjela pokazati na „Supertalentu“. Pjevala je “Dej mi, Bože, joči sokolove“.

storyeditor/2023-11-13/PXL_070823_102115151.jpg

Foto: LUKA STANZL/PIXSELL

– Međimurske pjesme sam prvi put čula na satu glazbenog i odmah mi se svidjela njihova melodija. Onda sam profesorici hrvatskog otpjevala pjesmu i ona se iznenadila. Drago mi je kad vidim da se ljudima sviđa kako ja pjevam – kaže nam.

U Međimurju su svi sretni zbog njezina plasmana u polufinalu.

– Mama i tata su rekli da su ponosni na mene i prije nastupa. Prijatelji su mi rekli da su svi plakali kad su me gledali na televiziji – kaže nam.

S mamom Carlom se prije tri godine preselila u Međimurje, a Filipini im najviše nedostaju zbog obitelji.

– Kad god osjetim da mi jako nedostaju, samo obavimo video pozive ili pogledamo stare fotografije. Ponekad mama i ja pričamo o našem životu na Filipinima. Ona i dalje sa mnom razgovara na našem materinjem jeziku, tako da ga nikad ne zaboravim. Voljela bih da odemo tamo na odmor kad god je moguće – dodaje.

Prvi nastup je imala 2021., a od tada se pohvale samo nižu – krajem svibnja je u Močvari bila gošća na koncertu Lidije Bajuk, legende hrvatske etno scene, a mnogi je već sad uspoređuju s Tetom Lizom. U kolovozu je pobijedila i na Međimurskom festivalu s prvom autorskom pjesmom „Ako mi te uzmu“.

– Ispočetka mi je hrvatski bio težak jer mi je zvučao potpuno nepoznato, ali sam brzo uhvatila – pomogli su i prijatelji u školi. Obožavam pjevati i pjevam sve – od modernih pjesama na engleskom do ovih tradicionalnih koje su ipak nešto posebno. ‘Raca plava’, ‘Vuprem oči’ i ‘Kaj se pripetilo, kaj se dogodilo’ su mi najdraže – rekla nam je ranije ove godine.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE