Radio BalkanFox

Drama na predstavi ‘Romeo i Julija’ u Budimpešti: Glumci pali s balkona, ravnatelj ponudio ostavku…


U petak je tijekom izvedbe predstave ‘Romeo i Julija’ u mađarskom kazalištu ozlijeđeno je dvoje ljudi. Glumci su pali s balkona i zadobili teške ozlijede zbog kojih su operirani, no nalaze se izvan životne opasnosti, prenosi BBC.

Ravnatelj Nacionalnog kazališta Attila Vidnyánszky ponudio je ostavku u ponedjeljak, ali je to odbio mađarski ministar kulture János Csák. Istraga je u tijeku, a ministar čeka konačne rezultate kako bi poduzeo daljnje radnje.

Júlia Szász glumila je Juliju, a Otto Lajos Horváth glumio je njezina oca. Par je pao u kazalištu u Budimpešti tijekom drugog čina predastave s povišene platforme koja se nalazila iza kulise. Ministar i ravnatelj posjetili su unesrećene glumce u bolnici.

Vidnyánszky je 10 godina bio ravnatelj Nacionalnog kazališta i blizak je premijeru Viktoru Orbanu. Njegovo imenovanje trebalo je završiti 2023., ali je ranije ove godine produljeno za još pet godina do 2028.

Szász je tijekom karijere glumila u nizu visokoprofitnih mađarskih filmskih produkcija, a ovog mjeseca trebala se pojaviti u predstavama Ivan Hrabri i Woyzeck u Nacionalnom kazalištu. Njen kolega Horváth je prvi glumački uspjeh imao 2000-ih i poznat je lice mađarskih filmova i televizijskih emisija.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE