Radio BalkanFox

Proživela strašan GUBITAK, imala preko 300 uloga!

Zvezda serije „Coronation Street“, Džoan Sevidž, koja je igrala plesačicu Seleste Pikersgil, preminula je u 89. godini u svom domu u Tvikenhemu, na jugozapadu Londona. Njena porodica je saopštila da je glumica umrla mirno u Brinsvort Hausu, a njena karijera je trajala čak 6 decenija.

Rođena je u januaru 1934. godine, Džoan je od malih nogu bila izložena svetu zabave i umetnosti. Pratila je svog oca, komičara Normana, po lokalnim klubovima širom severne Engleske, a sa samo 12 godina se pridružila Blekpul dečijem baletu i Blekpulskom tornju. Ova talentovana žena je imala raznovrsne talente, pa je tako jahala slonove, klizala na rolerima i izvodila pesme na brojnim nastupima.

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/LMUK

 

Džoan je svojim talentom i šarmom osvojila publiku, a njeni nastupi su bili sve popularniji. Ubrzo se pridružila Variety Fanfare gospodina Ronija Tejlora na BBC radiju, a zatim je otišla na turneju kao glavna dama u zabavnoj emisiji Džordža i Alfreda Bleka pod nazivom Music and Madness. Tokom turneje, upoznala je svog budućeg supruga Kena Morisa, za koga se udala 1955. godine u Blekpulu.

Međutim, Džoan se nije predavala. Nastavila je da se dokazuje kao jedna od najpopularnijih zabavljačica u Velikoj Britaniji, nastupajući u raznim letnjim predstavama i koncertima, kao i na brodovima za krstarenje. U novembru 1972. godine, Džoan se udala za svog drugog supruga Brajana, sa kojim je imala ćerku Keli i unuke Marka i Sajmona.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE