OVAKO SU IZGLEDALI PRVI LAUŠEVI DANI NA SLOBODI! Uselio se kod koleginice, Gaga Nikolić imao POSEBNU ULOGU: Opet učim da jedem i hodam!

Foto: ATA Images, Youtube.com printscreen Fondacija Slobodan Stojanović

Slavni glumac Žarko Laušević preminuo je danas, u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti. Javnost je u ime porodice obavestila Anita Laušević, njegova supruga. Njegov život obeležilo je dvostruko ubistvo. O svojim prvim danima na slobodi pisao je u knjizi „Padre, idiote!“. Kako je Lauš pisao, puno su mu tih prvih dana pomogle kolege glumci. Uselio se privremeno kod bliske prijateljice glumice Cvijete Mesić, a posebnu ulogu u u njegovom životu imao je Gaga Nikolić.

Foto: youtube/printscreen

Žarko Laušević

Gaga

Dragan Nikolić – Gaga, čuvar, terapeut, brat, učitelj…otac. Bili smo „porodično“ kod Čede-Dede, Gaginog prijatelja koji ima kućicu na Savi. Jeste, to je kućica, mada smo svi uobičili da je zovemo splavom. Samo za ortake, i na njihov nagovor, Čeda je preuredio „splav“ u skromnu kafanu gde sprema nekoliko odličnih jela…

Dan se gasio kad smo Gaga i ja igrali remi i pili kafu, dok je na drugom kraju dugačkog stola moj pratilac, Zoki, pričao Cvijeti o svom snu da jednog dana ima veliko imanje i farmu konja. Negde. Mir i konje.

– Žare, i šta ćeš sad da radiš? – pita Gaga tobože analizirajući stanje u igri.

– Šta bi mi ti savetovao?