Radio BalkanFox

Ksenija Pajić o Žarku Lauševiću: ‘Bio je nadaren, ali je tragičan događaj obilježio njegov život’

Žarko je bio iznimno talentiran glumac, a kao kolega je bio predivan čovjek. Kasnije nismo ostali u kontaktu, osim što smo se jednom nakratko bili čuli telefonom, ali taj film je obilježio naše glumačke karijere za cijeli život, kaže glumica Ksenija Pajić koja je uz Žarka Lauševića bila glavna protagonistica u filmu „Oficir s ružom“ redatelja Dejana Šoraka.

– Mi smo „Oficira“ snimali 1986. godine, i oboje smo imali 25-26 godina. Znali smo da snimamo dobar film, ali nismo ni slutili da će ostati tako dugo u sjećanju publike. Osim toga, Žarko je za ovu ulogu i dobio Zlatnu Arenu za najboljeg glumca – prisjeća se Pajić.

– Nakon tog filma nismo više bili u kontaktu, a onda sam čula za tragični događaj 1993. zbog kojeg je Žarko završio u zatvoru. Vjerujem da je znao da sam u cijelo to vrijeme bila u mislima uz njega. Kasnije smo se nakratko bili čuli telefonom i našalio se – rekao je: „Jesi čula, Šorak priprema novi film – „Oficir s ružom 2“ – kaže Ksenija. 

Foto: YouTube/Screenshot

Pročitala je i obje njegove autobiografske knjige u kojima je opisao svoj život nakon ubojstva za koje je osuđen na dugogodišnji zatvor:

– Pročitala sam te knjige i iznenadila se koliko je bio talentiran pisac, a ne znam da li znate da je i izvrsno crtao. Bio je prava umjetnička duša – govori zagrebačka glumica.

Preminuo je glumac Žarko Lauševi?

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

Na pitanje sjeća li se kako su izgledali dani tijekom snimanja tog filma u Zagrebu, Ksenija kaže da nije bilo vremena za tulumarenja i izlaske.

– Na setu bi bili od ranog jutra do kasno popodne, a onda bi slijedile probe za scene koje su se snimale idući dan, tako da sam sigurna da ni Žarko nije baš imao vremena za izlaske. Znam da je tu imao nekoliko prijatelja, ali nije baš imao previše slobodnog vremena za druženja – kaže glumica koja smatra da su tragični događaji koji su uslijedili u 90-ima sigurno ostavili traga i pridonijeli njegovom preranom odlasku:

Foto: Ilustracija/Robert Anic/PIXSELL

– Bilo mi je drago kad sam vidjela da se Žarko vratio u Beograd i da je počeo opet dobivati uloge. Bila sam sretna što je na neki način rehabilitiran, ali mislim da je njegova prerana smrt sigurno posljedica tragičnih događaja koje su jednom tako mladom i perspektivnom umjetniku obilježile i odredile život.  




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE