Radio BalkanFox

Poznaju se od prvog razreda: Iza Božidara i Stanice je 70 godina braka, nisu živeli lako, ali imaju snažnu poruku

Iza Božidara i Stanice Antić iz Niša je 70 godina braka. Jubilej su obeležili sa decom, unucima, praunucima. Iako imaju više od 90 godina, vitalni su i uživaju u druženju sa porodicom.

Baka Stanica i deda Božidar rođeni su 1931. godine i poznaju se od prvog razreda osnovne škole. Venčali su se 1953. u Orlanu kod Podujeva. Više od 40 godina živeli su u Prištini, gde su im posle rata ostale fotografije iz mladosti. Iako nisu živeli lako, uvek su se razumeli.

„Tolerancija i poštovanje, to je najvažnije po mom shvatanju za ovoliko godina“, kaže Stanica Antić.

Njen suprug Božidar ističe da je bilo i padova i ustajanja: „Bilo je lepih vremena nekada, nekad je loše, kako kad. Sve smo to prošli“.

Imaju tri ćerke i sina, petoro unučića i šestoro praunučića. Stan u Nišu mali da primi sve.

„Mislim da ih je održalo to što su bili skromni i bili su zadovoljni sa onim što imaju. Kad su se uzeli, pričali su da je bila nemaština i da je bilo teško, sve se to izdržalo, jer su se slagali uvek“, priča ćerka para Stana Vučelić.

„Po meni je ključ poštovanje i tolerancija i ta neizmerna ljubav prema porodici, prema ženi sa kojom provodite život i prema deci“, smatra unuk Miloš Milićević.

A deca i porodica su, kažu, njihov najveći uspeh.

„To ti je najbolje bogatstvo. Iz velike sam porodice. Slušali su, išli su u školu, to što su započeli su završili“, objašnjava baka Stanica.

„Osećamo se dobro zbog toga, deca velika, unuci veliki, praunuci… Šta ćeš ti drugo?“, kaže Božidar.

Iako su u dubokoj starosti, žele da znaju sve novosti iz porodice. Zanima ih politika, a najviše, kako kažu, vole da gledaju mečeve Novaka Đokovića.



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE