Radio BalkanFox

Nakon zatvora zbog KRVNE OSVETE pobegao u Ameriku!


Žarko Laušević, glumac koji je obeležio domaću glumačku scenu svojim nezaboravnim ulogama, preminuo je u 63. godini 15 novembra od posledica teške bolesti. Rođen na Cetinju 1960. godine, diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i postao jedan od najistaknutijih glumaca u zemlji, međutim, životni put ga je naveo i u Sjedinjene Američke Države, nakon što je pušten iz zatvora na slobodu.

Naime, Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su u blizini jednog podgoričkog lokala, a tom prilikom Žarko je iz svog pištolja u samoodbrani usmrtio napadače i teško ranio jednog mladića, koji je pokušao da se pridruži napadačima.

Posle ovog tragičnog događaja slavni glumac osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je i nakon žalbi potvrđena 1994. godine, a Laušević je kaznu zatvora izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, nakon ponovnog pretresa u februaru 1998. godine, izrečena mu je kazna od 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Kako je u tom trenutku već izdržao 4 godine, pušten je na slobodu, ali u strahu od krvne osvete ubrzo nakon toga napustio je zemlju i otišao u Ameriku.

Međutim, život Žarka Lauševića u Americi nije bio lak. Glumac je bio bez dokumenata i na poternici Interpola, pa je mogao da radi samo poslove za koje mu nije potrebno znanje jezika i papiri, što je impliciralo da ni izbor ni plata nisu bili veliki.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE