Radio BalkanFox

Kineski astronauti izveli medicinske eksperimente u svemiru

Članovi posade Šendžoua-17 sproveli su medicinske eksperimente na kineskoj svemirskoj stanici, saopštila je Kineska svemirska agencija.

Tri astronauta, Tang Hongbo, Tang Šengđije i Đijang Sinlin, sarađivali su u eksperimentima kinematike donjih ekstremiteta, kako bi proučili biomehaničke karakteristike astronauta u bestežinskom stanju.

Nakon završetka eksperimenta u stanju trčanja, posada je izvela još jedno testiranje koristeći aparate za otpor. Pored toga, astronauti su sproveli istraživanje vizuelnih funkcija da bi se istražila patogeneza oštećenja vizuelnih funkcija kod astronauta i kako bi se predložili odgovarajući planovi zaštite.

Vazduhoplovni medicinski eksperimenti su osmišljeni da proučavaju i rešavaju glavne probleme izazvane medicinskim i ljudskim faktorima i utiču na dugoročni boravak ljudi u svemiru. Eksperimenti se sprovode korišćenjem jedinstvenih platformi i modela za istraživače da proučavaju probleme javnog zdravlja i produbljuju razumevanje fenomena ljudskog života i karakteristika ljudskih sposobnosti, navodi CGTN.

Posada je takođe izvela misiju izlaska korisnog tereta. Eksperimentalni tereti su automatski izašli kroz kabinu za vazdušnu komoru Mengtian laboratorijskog modula i sprovedeni su relevantni eksperimenti izlaganja svemiru.

Kina je lansirala svemirski brod Šendžou-17 26. oktobra, a tri astronauta na brodu će ostati u orbiti oko šest meseci na svemirskoj stanici.


Original magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE